keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kattolistojen maalaus

Kodin ehostaminen jatkuu. Ostin puoli vuotta sitten kattolistat, jotka ovat nököttäneet pettyneinä vaatehuoneen nurkassa ja odottaneet pintaansa väriä. Tänään oli onnenpäivä ja jaksoin töiden jälkeen (vessan lattian pesemisen jälkeen) alkaa maalaamaan listoja. Eikä se ihan puolen tunnin projekti ollutkaan, kuten olin kuvitellut. Noissa listoissa on kuviota niin paljon, että piti ensin vetää isolla pensselillä se tasaisin osa, jonka jälkeen pääsin maalaamaan molemmat sivut ja tämän jälkeen vielä pienet yksityiskohdat, joita ei tietenkään saanut sillä isolla sudilla maalattua. Hienoa. Eihän tässä sitten mennyt kuin koko ilta. :D
Mutta eipä hätiä mitiä, nyt on sekin tehty! Seuraavaksi mietin miten saan noi styroksihelvetit katonrajaan siististi kiinni ja sahattua (vuoltua puukolla???) niihin siistit jiirit, jotta eivät näytä katossa kämäsiltä.
Jos jollakin on hienoja ja upeita, toimiviksi todistettuja ideoita - Saa kertoa! Ideoita otetaan ilomielin vastaan.

Materiaaliltaan ovat tosiaan (halvinta mahdollista) eli styroxia. Kattolistoissa ei todella ole mitään väliä, onko se puuta vai mitä, kukaan ei sinne saakka materiaalia näe. Ei varsinkaan sen jälkeen, kun niissä on kerros maalia päällä. Lisäksi puiset pitäisi kiinnittää ruuveilla tms, kun taas styroxin voi liimata, koska se on niin kevyt materiaali.

Meillä on se hienous vielä, että on hieman vinot katot ja seinät, kun vissiin 60-luvulla ei ollut vatupassia.
Ei siinä mitään. Huomenna (tai heti kun hermot antaa periksi) yritän värkkää ne jiirit noihin, en vain ole vielä keksinyt miten. Appiukolla on vanha jiirisaha, mutta siinä on liian karhea terä, niin ei sillä tuota materiaalia pysty leikkaamaan. Ehkä terävä puukko? Kassellaas huomenna.

Projekti valmis, vihdoinkin.
Meni about 1.5h.

Tela 3 pohjustusmaali, vesiohenteinen.
Toimii hyvin esim listojen maalaamiseen ja sisäseinien pohjustusmaaliksi.

2 kommenttia:

 1. Moikka

  Mistä noita styrox-listoja saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Itse taidettiin hakea Vantaalta RTV:ltä. Kyllä niitä ihan perus rautakaupoista luulisi löytyvän muistakin liikkeistä... :) Kannattaa soittaa ja kysäistä että missä on, jos ei paikan päälle jaksa vaivautua.

   Poista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)