torstai 11. heinäkuuta 2013

Kahden raaka-aineen (vegaani) jäätelö

Innostuin kokeilemaan toissapäivänä itsekin tätä (varmasti monelle jo tuttu resepti) parin raaka-aineen jäätelöä. En nyt ihan jäätelöksi tätä itse maun perusteella kutsuisi, mutta sorbetiksi kylläkin. :)
Oli ihanan raikasta ja ei liian makeaa. Lisäksi rutkasti terveellisempi, kuin perus jätskit. Alkaa menemään jo aika hifistelyksi tälläiset. Itse olen aidon kermajäätelön ystävä, eikä sitä ole voittanutta, mutta välipalaksi/herkuksi tämä on kuitenkin vallan loistava valinta, jos haluaa pitää kilot -edes joten kuten- kurissa. ;)

PSST: Sopii mainiosti myös vegaaneille!

Banaani-mansikka "jäätelö"Raaka-aineet:
2 banaania
mansikoita (tai muita marjoja/hedelmiä) maun mukaan

ohje:
Pilko banaanit ja pistä ne yön yli pakastimeen jäätymään.
Survo mössöksi sauvasekoittimella, tai blenderillä. Lisää marjat ja pyöräytä ne mössön sekaan silpuksi.
Tattaraa, valmista tuli! 

Itse käytin mansikoita, kun niitä sattui olemaan tarjolla. Myös mustikat ja muut hedelmät käyvät varmasti hyvin. Itse en ole kokeillut, kun tätä mansikkaista versiota, mutta mustikan ystävänä aion seuraavaksi kokeilla sitä ja tiedän varmasti pitäväni myös siitä. :)

Käytin muuten itse jäisiä mansikoita, en tiedä olisikohan tullut tästä liian velliä, jos olisi tuoreita käyttänyt? Ei välttämättä, ainakin näiden sekoittaminen olisi ollut paljon helpompaa, jos olisi ollut vähän nestettä mukana. Minun tehosekoitin alkoi nimittäin savuamaan, kun yritin muussata näitä, joten jouduin siirtymään sauvasekoittimeen. Tosin pidin banskuja pakastimessa viikon, jolla voi myös olla osuutta asiaan. Olivat nimittäin niin umpijäässä, että eivät meinanneet irrota siitä rasiasta irti.
Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)