lauantai 20. heinäkuuta 2013

Oikeanlaisten pinsettien metsästäminen

Pinsetit, jotka niiiin monella ovat aivan surkeat, niin huonossa kunnossa, että joutuu yrittämään useita kertoja, että saa yhden karvan nyppäistyä pois, jos saa silloinkaan. Tunnistatteko tästä kuvauksesta itsenne? Ei hätää- niin moni muukin!

En edes voi käsittää, miten n.kymmenen euron sijoitus vuoden välein voi olla monelle niin haastava asia. Sillä kymmenen euron sijoituksella (uudet pinsetit) säästyisi niin monelta turhautumiselta ja päänkiristykseltä, että luulisi panostuksen olevan lopulta sen arvoista. Mutta Ei! Aina törmää meikkipusseihin ja henkilöihin, jotka ovat jo viisi vuotta (ellei enemmän) käyttäneet yhtiä ja samoja pinsettejä. Toiset eivät myönnä pinsettien olevan huonot - johtuu siitä, kun he ovat jo tottuneet niiden huonouteen, mutta silti kun niillä yrittää nyppiä, ei lähde irti kuin pari paksuinta karvaa ja kaikki pikkukarvat tököttävät edelleen ihonpinnalla. Ei näin naiset!

Siispä suosittelen teitä hankkimaan uudet pinsetit, varsinkin jos edellisestä pinsettien ostokerrasta on kulunut yli kaksi vuotta ja ne ovat olleet teillä säännöllisessä käytössä. Pinsettienkin kärki kuluu, ne eivät suinkaan ole ikuiset. Laadukkaammat kestävät yleensä napakoina ja kärki terävämpänä pidempään, halvimmat mahdolliset taas kuuluvat yleensä siihen luokkaan, että joudut ostamaan useammin uudet, jos niillä ylipäänsä mitään alun alkaeenkaan tekee. Itse panostan mielummin hieman laadukkaampiin, mutta tiedän niiden kestävän hyvänä kovassakin käytössä vähintään vuoden-ellei pari.

Olen muuten myös kuullut pinseteistä, jotka kestävät monia vuosia hyvänä, mutta niiden hinta alkaa olemaan jo muistaakseni reilussa parissakymmenessä eurossa. Itse en merkkiä muista, enkä ole koskaan kokeillut niitä. Voisinkin kaverilta yrittää muistaa udella, minkä merkkiset ne olivat ja kokeilla niitä seuraavaksi. :)

Ostin saman tien kahdet pinsetit, ettei tarvitse vähän väliä olla ostelemassa uusia, jos vanhat eivät enää nappaa karvasta hyvin kiinni. Mikään ei nimittäin ole ärsyttävämpää, kun nyppiä asiakkaan (tai omia) kulmakarvoja huonoilla pinseteillä!

(Niin ja noi meikkisienet eivät liity tähän kirjoitukseen mitenkään, sattuivat vaan tulemaan mukaan samaan kuvaan, jonka olen ottanut jo kuun alussa, kun nämä pinsetit ostin.)

En ole vielä noita vihreitä kaarevia pinsettejä kokeillut, kun olen tottunut omat karvani nyppimään suorilla pinseteillä. Noi punaiset toimivat ainakin erittäin hyvin, olin positiivisesti yllättynyt! Ostin siis vaihtelun vuoksi Kicksin oman merkin suorat pinsetit, joita en ollut myöskään ennen kokeillut. Näissä on hinta-laatusuhde ainakin kohdallaan! Kehuin näitä eilen asiakkaallekin, nappaavan hyvin pienempiinkin karvoihin kiinni.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ostaessa uudet pinsetit:

Kannattaa ostaa pinsetit, joiden kärki on suojattu muovilla. Sillä varmistat, ettei niiden kärki ole ainakaan kaupan hyllyllä tai kuljetuksessa kärsineet.

Purista pinsettejä yhteen ja katso, ettei niiden keskiosa (minun etusormen ja peukalon välinen osa) osu toisiinsa, koska pinseteiden pitää olla jämäkät, jotta niissä olisi hyvä pito. 
Liian löysillä pinseteillä et saa hyvää jäljeä. 

Katso, että pinsettien kärki on suoraan edestä katsottuna siisti ja että siinä ei ole röpelöjä kohtia.
Kärjen pitäisi osua joka kohdasta tasaisesti toiseen kärkeen. Jos ei osu, älä osta. Muuten pinseteissä ei välttämättä ole kuin yksi kohta, jolla karvan saa napattua kiinni ja tarkotus olisi, että koko kärjen matkalta saisi otettua karvoista kiinni.

Pinseteistä on moneksi:

Pinsettejä on monenlaisia. Niitä on perinteisiä suoria, kaarevia, kapealla kärjellä ja leveämmällä kärjellä. On automaattipinsettejä ja sellaisia joissa on valo, joka osoittaa karvojen suuntaan, jotta karvat näkyisivät paremmin.

Itse en tykkää yhtään automaattipinseteistä, enkä ole koskaan omistanut valopinsettejä. Tykkään nyppiä kulmat mieluiten luonnonvalossa, koska se on tehokkain. Vaikka valo olisikin hyvä nypittäessä, mutta pinsestit kehnot, et takuulla saa parasta mahdollista jälkeä aikaiseksi.

Kapeakärkisemmät pinsetit ovat tarkkaan työhön hyvät. Leveäkärkisemmät käyvät molempiin, mutta jos kulmakarvoissa on runsaasti poisnypittävää (uudelleenmuotoilu) niin silloin kannattaa aloittaa nyppiminen leveämmällä kärjellä, jotta saat mahdollisimman ison osan karvoja pois yhdellä nykäisyllä.

Kärki kannattaa suojata samaisella muovilla ja pistää pinsetit säilytyspussiin käytön jälkeen. Näin kolhut ja mahdolliset tiputtamiset eivät vahingoita terää niin pahasti.

Vitryn kaarevat pinsetit kapealla kärjellä.

  Tein eilen ripsipidennykset ja kulmat asiakkaalle.

Nämä kulmat tein muistaakseni keskiviikkona.

Olen kulmaspesialisti ja hirmuisen tarkka siitä, että niistä tulee hyvät. Ne kuitenkin antavat niin suuren ilmeen, eihän ilmeetkään näyttäisi juuri miltään ilman kulmakarvoja. Kuten tiedätte Saimi Hoyerin nousseen suuren kansan tietoisuuteen sillä, että hän nyppi pois omat kulmakarvansa niin pitkään kunnes ne eivät enää kasvaneet, itse en ikinä luopuisi vapaahetoisesti omistani!

4 kommenttia:

 1. Tweezermaneihinhan kuuluu ilmainen teroitus muistaakseni ikuisesti. Mun Tweezermanit on tosin matkamallia, niin niihin ei se kuulu, mutta on silti parhaat pinsetit koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskohan ollut just se merkki, mistä kaverini silloin kertoi, mutten muistanut niiden nimeä. :) Kiitti, täytyy tsekkaa ne ja kenties hankkia itselleni. Tosi hyvä toi teroitusjuttu! Ettei aina pitäis ostaa uusia...

   Poista
 2. Tähän sopii hyvin tämä feissarimokalinkki kulmakarvoista :D

  http://www.feissarimokat.com/2011/02/riitaa-kulmakarvoista/

  -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai hitto. :D sain parhaat naurut hetkeen. Mut tosiaan-onhan noita nähty!

   Poista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)