torstai 30. toukokuuta 2013

eilisen ja tämän päivän iltapalat

Minulla on mennyt viikonloput ja arki-illat kyllä lähiaikoina aika retuperälle, jos ihan rehellisiä ollaan.
En yritä kaunistella totuutta, vaan myönnän, että olen liikkunut liian vähän ja syönyt vähän mitä sattuu.
Ei ole ensimmäinen kerta, kun pysähdyn miettimään, onko tässä enää mitään järkeä? Monesti ei ole. 

Töissä minulta kysyttiin tänään, että onko minulla paheita. Jäin taas hetkeksi miettimään, että onhan niitä: Viikonlopputissuttelut kavereiden kanssa. Jäätelön/mehujään syönti parina/muutamana päivänä viikossa, jos on näin hienot ilmat, kuin nyt on ollut. Iltaa kohden erehdyn syömään enemmän, mitä monesti olisi edes tarvetta. Vaikka syön joka päivä lämpimän ruoan ja aamiaisen joka aamu ja töiden jälkeen välipalaa, saatta minulla silti tulla iltaa kohden nälkä. Turhan usein huomaan syöväni aina vain lisää, vaikka ei tuntisi edes oikeaa nälkää, kuvittelen sen vain ja sen turvin voin syödä jotain lisää. Nälkä, mikä ihana tekosyy! 
Voi kunpa aina saisi pidettyä mielessä, että kannattaa syödä vain nälkäänsä. 

Vaikka olenkin täällä puhunut terveellisten elämäntapojen puolesta, säännöllisestä liikunnasta ja kevyistä välipaloista, olen silti luonteeltani herkkusuu, joka repsahtaa aika ajoin syömään hirveän kasan jäätelöä kinuskikastikkeen kera. Alla kuitenkin parin viime päivän iltapalat, jotka ovat olleet ehkä siitä terveellisimmästä päästä.

Turkkilainen jogurtti mustikoilla

Porkkanaraastetta ja kananmuna

Ja nyt jos jonkun tekee mieli sanoa, että kananmunasta olisi voinut ottaa keltuaiset pois, kun ne on pelkkää rasvaa, tai jos jonkun tekee mieli ilmoittaa tietämyksensä sen suhteen, että Turkkilainen jogurtti on oikeasti aika rasvaista, niin jättäköön sanomatta - tiedän sen jo. Mutta en välitä! Kananmuna ei maistu miltään ilman keltuaista ja Turkkilaisen jogurtin (eli lempinimeltään partaäijän) makunystyröitä hivelevä pointti on juurikin se, että siinä on rasvaa. Eihän se muuten maistuisi miltään. Lisäksi, jos noi on päivän rasvojen lähteet, niin olkoot. Jostainhan se rasvakin on saatava, vaikka myönnettäköön, että sekin olisi syytä hankkia mahdollisimman pehmeistä rasvoista, jota saa esim avocadosta, jota meinasinkin syödä huomenna.

Kävin muuten Vetokankangaksen maauimalalla (meidän lähin uimaranta ja kuulin tänään, että se on maauimala) uimassa tänään ensimmäisen kerran tänä vuonna, eli toisin sanoen sain heitettyä talviturkin veks.
Sinne on muuten hyvää vauhtia tulossa pukukopit ja ilmeisesti myös sisävessat, ainakin se rakennus on niin iso, että luulisi tulevan. Kai siihen joku kioskikin on tulossa, toivottavasti - jotta saisin lisää sitä JÄÄTELÖÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)