keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Eteisen naulakko tuunattuna

Ajattelin näyttää teille minun kyhäämäni eteisen hattutelineen/naulakon, mikä ikinä onkaan.
Tämä on niin simppeli, että osaatte jokainen tehdä vastaavanlaisen itsekin. Ei vaadi suuria kädentaitoja.

Tämä naulakko on kasattu palasista.

 1. Hattutelineen löysin Kodin1:sen alennusmyynnistä ja hain juuttiköyttä Bauhausista, joissa hengaritanko roikkuu.
 2. Köyden katkaisin kahtia ja vetäisin ne hattuhyllyn uloimman riman ympäri molemmille puolille. 
 3. Tein kiristymättömät silmukat heti rimojen alapuolelle ja toisen tangon yläpuolelle. Kolmas silmukka tulee tangon alapuolelle, joka luonnollisestikin pitää tangon paikallaan. Ylimääräisen köydenpätkät voi katkaista haluamansa pituisiksi.
 4. Tanko/putki on irroitettu väkivalloin edellisestä naulakostani, eli kierrätyskamaa. Koska putki oli ontto, keksin täyttää päädyt skumppapullon korkeilla, joista vuolin päädyt sopivan kapeiksi. Mitään liimaa, tai muuta en käyttänyt kiinnittämiseen, vaikka olisi syytä, koska toinen korkki lähtee aika-ajoin irti, kun vuolin sitä vähän turhan ahkerasti. :D Kannattaa kysyä sopivaa liimaa materiaalien mukaan, eli tässä minun tapauksessani jotain, joka käy sekä korkille, että metallille. 
 5. Naulakkoon voisi helposti sabluunoilla tehdä kuvioita: ankkureita, lehtiä, aurinkoja, sydämiä jne... Itse halusin pitää ihan vain tylsän valkoisena, vaikka naulakon maalaaminen/kuvioiminen aina välillä käykin mielessä. Jos minulla olisi kesämökki, tekisin sinne vastaavanlaisen ja koristelisin sen ankkuroilla. :)


Pullonkorkki tangon "tuppina". Korkin ja tangon yhtymäkohtaan pitäisi vielä keksiä jotain, joka peittää korkin ja tangon rajan. Näyttää vielä hieman keskeneräiseltä. Ideoita saa heittää kommenttiboksiin!

Tässä kuvaa vielä silmukoista.

Jos osaa tehdä erilaisia hienoja solmuja, niillä saa lisää näyttävyyttä aikaan. Itse tein noin silmppelit, kun en jaksanut alkaa opettelemaan mitään erilaisia, vaikka olisi ehkä tullut vähän kauniimpi lopputulos.
(Solmun nimen -kiristymätön silmukka- nappasin partiolaisten nettisivuilta, eli korjatkaa jos olen väärässä solmun nimen suhteen!)

Naulakon alapuolella lukollinen lipasto Ikeasta.

Tämän naulakkokoukun ostin Porvoosta jostain sisustuskaupasta.
Oli aivan ihana liike ja jos kerkeän kesällä käymään taas Porvoossa tutkimusmatkalla, käyn liikkeessä ja postaan siitä vielä erikseen. Tämä on hyvä koirien flexien naulakkona.

Varmista, että hattuhylly on tarpeeksi ulkoneva, jotta hengari mahtuu roikkumaan tangossa suorassa.

Oletteko itse tuunanneet omia naulakoita? :)

2 kommenttia:

 1. Täällä ollaan niin peukalo keskellä kämmentä, ettei tuunailuista ikinä tule mitään ;D

  Place for Dreams

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eih. :D En kyllä halua uskoa tuohon. Uskon, että jokaisella on vain oma tyylinsä tehdä asioita. Rohkeasti kokeilemaan! :)

   Poista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)