maanantai 10. maaliskuuta 2014

Se aika vuodesta

Taas on se aika vuodesta, kun koirat innostuvat penkomaan sulaneiden lumian alta paljastuneita epämääräisiä paskakasoja ja näykkimään heinätuppoja. Myös jäniksen papanat kelpaavat, varsinkin tälle meidän Cocolle, eli ns.Tahvetille. Tahvetti, jota kutsutaan myös nimellä Tahvo, on kova kakan syöjä. Siitä on ollut täällä blogissa kyllä maininta ennenkin.

"Täh? Minäkö muka?"

"Mitä sinä sanoit minulle?"

"Ai pussailla haluat, saamasi pitää!"

Tahvolla oli eilen ripuli ja aloin jo huolestumaan, että mitä se nyt taas on maasta löytänyt. Ihanaa on myös se, että se ripuloi keskelle olkkarin vitivalkoista korkeanukkaista mattoa ja vaikka pesin heti sen rätin ja aineiden kanssa siitä pois, oli ripulivelli kerennyt mennä matosta läpi, loimilankoihin saakka. Eli ei muuta kun lämpöisiä ilmoja taas vähän enemmän odotellessa, että pääsee mattopyykille! 

Kun lenkillä noiden kanssa on, jos selkänsä kääntää, niin johan tuo Coco on löytänyt jotain suuhun pantavaa. Myös ihmisten syömät purkat käy hyvin ja jos joku ystävällinen ihminen on vetänyt lärvit, käynyt grillin kautta ja laatannut pusikkoon kotiin kävellessä, on se hyvä löytö ja Coco varmasti menee noukkimaan ruoan palaset, jota yrjölammikossa killuu. Nami! Tietenkin vedän koiran heti pois, jos huomaan, että näin on päässyt käymään, mutta aina ei kerkeä huomaamaan vastaavia tilanteita tarpeeksi ajoissa ja se on salaman nopeasti kerennyt jo suuhunsa jonku kikkareen nappaamaan. Njam!

Eipä tässä muuta, kun katselkaapa tarkasti, ettei se koira kerkeä imuroimaan maasta ihan kaikkea sontaa, jota sinne ihmisten ja muiden eläinten myötä kantautuu. Eikä kannata antaa tällaisten koirien pussailla suulle, tai naamalle muutenkaan ja MUISTAKAA MADOTUS! Varsinkin Cocon tapaiset koirat on syytä madottaa useammin, kuin keväisin ja syksyllä. Sehän on suositeltu vähittäis madotusmäärä, mutta ystäväni sanoi, että Cocolle voisi antaa kolme-neljä matokuuria vuodessa helposti, koska on noin kova syömään maasta kaikkea. Se syö myös heinää ulkona, varsinkin silloin jos sillä on ummetusta, niin heinät saa sen vatsan taas toimimaan. Valitettavasti niissä heinissä vaan saattaa helposti olla matojen munia ja toisten eläinten ulosteiden mukana kulkeutuneita matoja ja munia ym. Loishäätö on tärkeä asia, eikä sitä saa unohtaa koskaan!

Aurinkoista maanantaita kaikille! :)

(En muuten kysynyt H:lta lupaa noiden kuvien käyttöön, toivottavasti hän ei nyt pahastu kauheasti. :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)