keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Ravintola Sunn

Kävin syömässä kolmen ruokalajin illallisen H:n kanssa viime viikon perjantaina. Kävimme syömässä siis siksi kun oli Suomalaisen kulttuurin päivä - not.
Oikeasti mentiin syömään, koska löysin joku aika sitten hyvän tarjouksen Grouponilta, eli sen illallisen kahdelle-tai neljälle henkilölle ja halusin ostaa meille kahdelle sen illallisen, koska en ole aikoihin käynyt H:n kanssa kahdestaan syömässä ulkona, yleensä on lähiaikoina ollut ystäviä mukana ja kahdestaankin on välillä mukava käydä. :)

Pahoittelen kuvien laatua jo heti alkuunsa, unohdin kameran kotiin ja nämä(kin) ovat kännykällä otettu hämärässä.

Torimenu Ravintola SunnRavintola sijaitsee hyvällä paikalla, Helsingin Tuomiokirkon vastapäätä. Ikkunasta ulos katsoessa näkeekin kirkon, joka on todella kauniin näköinen pimeällä illalla kauniisti valaistuna.

Sisältä ravintola oli mieluisa, kauniit kattokruunut, matot ym. minun makuuni sisustettuna.


Perunalettuja, lohimoussea ja marinoitua punasipulia
Tämä mousse oli suussa sulavaa ja punasipuli ihanasti marinoitu!

Ankankoipea confit, kurpitsaa ja lakritsia
Ankkaa en ollut aiemmin maistanut, mutta oli valmistettu niin hyvin, jotta kelpasi ihan nahkoineen päivineen.
En koskaan aiemmin ole suostunut syömään nahkoja, mutta tästä ankasta ei kyllä jäänyt mitään muuta jäljelle kuin luut. :)
Kurpitsaa oli lautasella kolmella tapaa: kuutioituna, kurpitsan siemeniä ja kurpitsasosetta
Lakritsi oli hyvä lisä, dippasin tota ankkaa siihen.

Speltti-hunajakakkua ja sitrus-omenahilloketta
Jälkkäri oli hienoinen pettymys. Speltti hunajakakku ei maistunut mielestäni miltään, mutta omenahilloke se vasta hyvää olikin! Olisin voinut syödä pelkkää hilloketta ja olisin ollut tyytyväinen. 

Kiinnitän nykyään hyvin paljon huomiota myös sisustukseen ja kattaukseen ym. 
Haluan kaiken olevan kohdallaan, jotta saa täydellisen illallisen.

Heikoin kuva lopuksi: leipäpöytä. 
Meille tuotiin myös Sunnin itse leipomia leipiä muutama palasta, joista vaalea, överipehmeä leipä oli lempparini. Harmi kun en muista mitä leipää se oli. Ruisleipäähän en enää voi syödä, kun vatsani ei kestä ruista. Jäi harmittamaan, etten voinut maistaa heidän itse tekemää ruisleipää...

Illallinen oli mielestäni onnistunut ruokien ja seurankin valinnan suhteen. :D
Tuohon menun hintaan ei sitten kuulu viinit, mutta juomapaketitkaan ei mielestäni mitenkään ylihinnoiteltuja olleet. Otettiin molemmat H:n kanssa juomapaketti 2, johon kuului kaksi lasia viiniä. Alkuruoalle valkoviinilasillinen ja pääruoalle punaviiniä. :) Viinit olivat hyviä, kannattaa kokeilla, jos Sunniin suuntaa syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)