perjantai 18. lokakuuta 2013

Soijarouhepullia ja sipulista kantarellikastiketta

Innostuin tässä muutama iltaa sitten kokkailemaan päivän päätteeksi. Olen yrittänyt tehdä töihin itse omat eväät tässä viimeisen parin kuukauden aikana, mutta vaihtelevalla menestyksellä. On yllättävän haastavaa sovittaa aikataulut niin, että kerkeää ja jaksaa vielä illalla kokkaamaan seuraavaksi päiväksi ruuat. Välillä onnistuu, välillä taas ei niin millään. Pelkällä leivällä en kyllä pärjää töissä. Salaattikaan ei riitä. Tarvitsen kunnon ruuan, varsinkin niinä päivinä kun olen menossa salille töiden jälkeen. Muuten ei tule treenistä sitten yhtikäs mitään, jos on syönyt liian niukasti. Sen olen huomannut tässä viimeisen parin vuoden aikana, miten tärkeää on, että syö tarpeeksi silloin kun treenaa.

En ollut pitkään aikaan syönyt sienikastiketta, enkä soijasouhepullia. Päätin vähän verestää muistoja ja tehdä niistä sapuskat. Yleensä en käytä mitään ohjeita ruuan tekemisessä, kuten en tässäkään tapauksessa. Heittelen sekaan vain, mitä kuvittelen sopivan siihen ja mitkä raaka-aineet olen ennästään kokenut hyviksi.

Ostin ensimmäistä kertaa tuollaista sipulin makuista ruokakermaa. En tiennyt yhtään sopiiko se tähän vai ei, mutta sopi mielestäni tosi hyvin! Käytin kyllä puolikkaan sipulin kastikkeessa, vaikka kerma olikin sipulilla maustettu. Onneksi lisäsin sipulia vielä itse, niin tuli juuri passeli. Olen sipulin suuri ystävä. Sitä tulee tungettua melkein joka ruokaan.

Kastikkeen raaka-aineet: 
Kantarelleja, sipulimaustettua ruokakermaa, puolikas sipuli, voita paistamiseen, mustapippuria, suolaa hyppysellinen.

Soijarouhepullien raaka-aineet:
Vaaleaa soijarouhetta (tumma käy myös ihan yhtä hyvin) turvotetaan kuumassa vedessä. Lisätään kaksi kananmunaa, täysjyvä spelttijauhoja ja vehnäjauhoja niin paljon, jotta taikinasta tulee sitkeää ja jotta pullat pysyvät kasassa. 

Itse maustoin soijarouhepullat näin: 
1lihaliemikuutio (kasvisliemikuutio käy myös), mustapippuria, cajunmaustetta, chilimaustetta, suolaa ja oreganoa. Heittelin mausteita mielen mukaan. Soijarouheita saa maustaa aika reilulla kädellä, että ne alkavat maistumaan yhtikäs millekään, että uskallusta maustamiseen! Sipuli käy myös hyvin pulliin, mutta unohdin sen tällä kertaa itse lisätä. Eipä se makua pilannut, mutta olisi ollut vielä parempia sipulin kanssa.

Syön suhteellisen harvoin vaaleaa leipää, mutta kaupasta tarttui tällä kertaa mukaan tuoretta, kiviuunissa paistettua ja käsin leivottua ciabattaa, joka sopi tämän ruuan kanssa kuin nenä päähän. :)

Herkullinen annos on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)