sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Siivoilua ja kunniavieraita

Huomenia kaikille! :)

Tämän viikonlopun olen ottanut iisimmin kuin aikoihin. Olen vain relannut. Toki olen myös siivonnut, koska en voi olla tekemättä mitään yleishyödyllistä ja viikonloput käytän yleensä päivisin siivoiluun, koska töiden ja treenien jälkeen en monesti jaksa tai kerkeä siivoilemaan. Siivous-sunnuntaita en ole koskaan viettänyt, enkä ymmärrä mistä moinen nimi tulee. Ok, ennen ehkä tehtiin 6päivää viikosta hommia ja sunnuntai oli pyhitetty lepopäivä, mutta pitäisikö pyhitetty lepopäivä pyhittää vain siivoamiselle? Enpä usko, en ainakaan itse toteuta tätä tapaa.

Siivoan joka päivä vähän, ettei kerralla tarvitse sitten siivota niin paljon. Toki, olen myös niitä ihmisiä, jotka kerran viikossa siivoavat kunnolla, siis saatan siivota monta tuntia päivässä, esim.viiden tunnin siivoussessio kerran viikossa on ihan normaalia, ei yhtään liioiteltua. Yleensä tämän session aloitan lauantaina aamulla ja lopetan päivällä, kuten myös eilen tein. Tämä mahdollistaa sen, että saan sunnuntaina vain löhöillä, jos ei tee mieli tehdä mitään. Viikossa pitäisi olla ainakin yksi päivä, jolloin saa valita, haluaako tehdä yhtikäs mitään, vai ei.

Otan yleensä jonkun tavoitteen aina jokaiselle viikolle, joka täytyy saada tehtyä. En keksimällä keksi sitä, vaan ne tulevat aina ihan automaattisesti. Eilen heti aamusta esimerkiksi siivosin koirien sängyn karvoista, pesin sen tyynynpäällisen ja puistelin sisätyynyn, jonka jälkeen pistin sen pakastimeen "tuulettumaan", koska ulkona ei ole vielä pakkasta ja halusin tappaa siitä pöpöt. Tämä minun on pitänyt tehdä jo yli puoli vuotta, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ompelin myös erään jutun, joka on vaatinut korjausta jo tovin. Tottakai siivosin myös monta tuntia. Silti meillä ei koskaan ole mielestäni tarpeeksi siistiä, aina löytyy siivottavaa, vaikka tuntuu että siivoan täällä kuin hullu. H (mieheni) ei ole mikään sottapytty ja siivoaa itsekin ihan ahkerasti, joten en käsitä mistä tätä paskaa aina vain lentelee. Ok, meillä on pieni eläintarha täällä, siitähän suurin osa pölystä varmasti tulee, mutta silti. Jos en siivoisi näin paljon, olisi kotimme aivan kuin pommin jäljiltä. Ja sehän ei käy, koska mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän olen huomannut viihtyväni siisteydessä. Kukapa haluaisi elää sotkussa? En minä ainakaan. Toki elämisen jälkiä saa näkyä kodeissa, ei kodin mikään steriili paikka pidä olla todellakaan! Enkä ole aina ollut näin kova siivoilemaan, tiedoksi kaikille. Päinvastoin, olin nuorempana erittäin laiska siivoilija ja äitini monesti pesi astioitani tai pyyhki pölyjäni, jos en itse ollut sitä tehnyt. :D Se kyllä aina vähän hävetti.


Siivoiluista viis, ketä edes kiinnostaa paljon siivoan? Tuskimpa moniakaan. :D Olen saamassa tänään kunniavieraita, nimittäin äitini ja mummoni on tulossa kylään. :) Mummo ei ole koskaan käynyt täällä, joten on enemmän kuin kiva saada kyseinen kunniavieras kyläilemään, can't wait! Äitikin toki on yhtä kunniakas, mutta hän on käynyt täällä jo monesti, heh. :)

Eilen napsin vaatekaapista taas kassillisen kaikkea kirppikselle menevää. Olisi tosiaan syytä nyt varata se aika ja mennä myymään kaikkea, jota ei sitten vain tule käytettyä, vaikka kivoja vaatteita ovatkin. Olen yrittänyt pitää sitä linjaa, että jos en ole pariin vuoteen käyttänyt ko vaatetta, pistän sen kirppikselle. Tuskinpa jonkun kolmen vuoden tauon jälkeen yht'äkkiä innostun jostain vanhasta vaatteesta uudelleen. Toki niinkin on joskus käynyt, että olen omalta kirppispöydältä napannut takaisin jonkun vaatteen, jota en edes muistanut olevan olemassa, tai jonka olen puoli vahingossa meinannut myydä. Tosin näin käy harvoin, ehkä ihan hyvä vain.

Onko kellään suositella pk-seudulta jotain hyviä kirppiksiä, missä saa vaatteita helposti kaupaksi? Nyt kun sitä Valtteri (Vallilan makasiineilla) ei enää ole (byhyy!) niin mikä olisi seuraavaksi paras mesta myydä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)