keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

uusi ihana lipasto ja juoksulenkkejä

Löysin Ikeasta maton lisäksi myös tälläisen lipaston työhuoneeseeni. Tänne mahtuu juuri hyvin meikit, tatska jutut ja ihonhoitotuotteita. Tämä oli mielestäni ehdottomasti tyylikkäin lipasto, mitä koko puljusta löytyi. Tuohon kun vielä teettäisi lasilevyn, niin olisi taas hiukan arvokkaamman oloinen.
Myös hopeinen kynttilänjalka on samaiselta Ikean reissulta. Pitää joku koriste vielä laittaa tuohon pöydän päälle, ettei olisi noin ankean näköinen. Kuvan napsaisin tosiaan heti, kun saimme kasattua tämän, en sen enempää alkanut järjestelemään tai somistamaan kuvauskohdetta. 


Eilisen välipala töiden jälkeen. 
Minun suosikki-Turkkilainen jogurtti ja äidin poimimia mustikoita.

Olen muuten nyt jaksanut taas käydä lenkillä tällä viikolla, on ollut juoksusta aika pitkiä luovia taukoja.
Oon heittänyt ihan vain puolentunnin juoksulenkkejä eilen ja maanantaina, matkan pituuksista en osaa sanoa mitään, kun en ole niitä mitenkään mittaillut. Alkukävelyiden ja loppukävelyiden kera lenkit ovat olleet n.40 min yhteensä, kun kävelen sen 5 min alkuun ja loppuun lenkistä, jotta lihakset saavat lämmetä ennen juoksua, jotta mahdollisilta urheiluvammoilta vältyttäisiin. Lopuksi käppäilen siksi, jotta syke tasaantuu rauhassa, ettei lopeta juoksua heti kotiovelle. :) 

En hifistele erikoisemmin ruan suhteen lenkin jälkeen. Juon palautusjuomaksi maitoa(proteiinia) ja vichyä (suoloja). Hifistelyllä tarkoitan lähinnä proteiinijuomia ja muita urheilijoille suositeltuja lisäravinteita. Uskon, että normi liikkuja, joka ei treenaa tavoitteellisesti (esim.kisoja varten) ei tarvite lisäravinteita, vaan pärjää monipuolisella ruokavaliolla ja tarpeeksi pitkillä palautuksilla, ilman sen ihmeellisempiä vippaskonsteja. Tai olen ainakin itse aina pärjännyt.

En kuitenkaan väitä, että ne olisivat mitenkään huono asia, tai täysin turhia höpönlöpöjä. Varmasti pointtinsa niilläkin, esim.palautusjuomissa on oikea määrä niitä ravintoaineita, jotka auttavat palautumaan raskaan treenin jälkeisestä rasituksesta nopeammin jne... Mutta omat treenini eivät ainakaan ole niin raskaita, tai tavoitteellisia, että kaipaisin juuri tällä hetkellä itse mitään lisäravinteita ruokavalioni lisäksi.
Tosin, sitä palautusjuomaa joutuisin harkitsemaan, jos treenaisin kovemmin ja enemmän tosissani.
Ehkä ihan hyvä vain, etten ole niin tosissani treenieni suhteen. Muuten siitä saattaisi lähteä pian maku.

Tavoitteista vielä sen verran, että ensi kesänä olisi ihan kiva käydä juoksemassa se puolimaratoni, jonka olen jo pitkään halunnut juosta, mutten ole vain saanut aikaiseksi. Nyt on kestävyyskunto sen verran rapsahtanut, että vaatii jonkun verran taas säännöllistä liikuntaa, että jaksaisin juosta yli 20km. En ole juossut (eli hölkännyt) kuin 15km, joka on oma ennätykseni, eli mikään maratonjuoksija en todellakaan ole. Perus lenkkeilijä siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)