lauantai 15. kesäkuuta 2013

Lounas ja välipala / fetasalaatti ja banaaniletut

Lounaaksi söin tänään tälläisen hätävaran, kun en muuta keksinyt ja kaapissa oli puolikas kurkku, tomaatti ja feta-oliivi salaattisekoitus, pakastimesta löysin hernemaissipaprika pussin. Eli simppelit kaapista löytyneet raaka-aineet. Oon tosi laiska käymään kaupassa, sen vuoksi venytän monesti kauppaan menemistä viimoiseen saakka ja sit tajuan, että ei ole oikeasti enää puuroa kummempaa syötävää, jos sitäkään!
Ostan kerralla hirveän kasan kaikkea, niin, että on vaikea kuljettaa niitä pyörällä kotiin. Toistaiseksi, vuosien tuomalla kokemuksella olen kuitenkin selvinnyt tästäkin haasteesta kesät talvet.

Lounassalaatti
Juomaksi Diasporal magnesiumia (koska minulle tulee helposti lihaskramppeja, johon tämä on auttanut)
Lisäksi joudun popsimaan rautavalmistetta, koska minun veren hemoglobiinitasot ovat niin alhaiset.
Rautatabu jäi ison vadin taakse piiloon. :)

Välipalaksi naukkasin kupillisen vihreää Jasmiini teetä.
Vihreässä teessä on kofeiinia, niin sen, kuten muidenkin kofeiinijuomien juontia kannattaa välttää iltaisin, varsinkin jos on nukahtamisen kanssa ongelmia.

Itselläni ei ollut tänään nukkumisen kanssa ongelmia ja otin parin tunnin (what???) päikkärit ja nyt olikin jo nälkä, niin ei kun lettujen paistoon. Kokeilin siis niitä terveyslettuja tai banaanilettuja, millä nimellä niitä sitten haluaakan kutsua. Olen kuullut näistä sata kertaa, mutten ole itse vielä tehnyt aiemmin. Nyt innostuin, harmi vain, että ei ollut kuin yksi banaani ja jouduin muokkaamaan ohjetta. Laitoin liian vähän munaa, enkä yhtään vehnäjauhoja (yritän minimoida niiden käyttöä) ja letut eivät pysyneet kasassa yhtään.
Tässä kuitekin kuva "banaanimunakkaasta" ... :D

Banaaniletut tai tässä tapauksessa puhutaan ennemminkin banaanimunakkaasta.

Näyttää ehkä vähän hasardilta, mutta oli sitäkin paremman makuista!
Munakas ei kerennyt olemaan lautasella kun kuvauksen ajan ja pääsi heti parempiin suihin, nam!
Kuten näette, söin munakkaan maustamattoman rahkan, äidin poimimien mustikoiden ja hunajan kera.
Tosi hyvää, kannatta ehdottomasti kokeilla. :)

Tein tuon siis tällä ohjeella: 1 iso muna ja 1 keskikokoinen kypsynyt banaani.
Munaa oli siis liian vähän, olisi pitänyt olla puolikas muna(ainakin) lisää, tai pienempi banaani.
Vehnäjauhot olisivat myös tehneet sitkoa, mutta en halua niitä käyttää. Siksi letut hajosi kääntövaiheessa.
Paistoin letut voissa, antoi lisää hyvää makua.

Ohjehan menee kutakuinkin näin:
2 kypsää banaania
2 kananmunaa
(halutessaan voi lisätä sen 2rkl vehnäjauhoja)

Sörssää banaani ja munat sauvasekoittimella / tehosekoittimessa tasaiseksi mössöksi ja paista rypsiöljyn, kookosöljyn, tai voin kera, parin minuutin ajan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)