sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

sunnuntain syömiset

Syömiseni ovat näyttäneet nyt kyllä todella heikolta, täytyy myöntää. Aamulla söin jämät siitä eilisestä salaatista, joita en jaksanut syödä ja join kupin Twinings teetä maitotilkan kera. Käväisin nopeasti suihkussa ja pikainen laittautuminen, jonka jälkeen lähdinkin Messukeskusta kohti.

Tarkoituksenani oli käydä kirppiksellä kahvilla/ syömässä jotain pientä, mutta jokainen pöytäpaikka näytti niin täydeltä ja siellä oli aina jonoa kassalle, niin en jaksanut mennä jonottelemaan. Eikä minulla itse asiassa ollut vielä yhtään nälkäkään tuossa vaiheessa. Tämän jälkeen kävin siellä Stadiumissa ja menin kotiin tekemään ruokaa. Kun pääsin kotiin kello oli jo kolme. Tein pikaisen lounaan, kun en jaksanut alkaa värkkäämään mitään, missä kestäisi yhtään pidempi aika, nälkä alkoi siis olla jo aika iso.

Lounas: tonnikalapaloja vedessä, 2 porkkanaa raasteena ja keitetty muna.
1 lasi maitoa ja toinen lasillinen Vichyä.

Jälkiruoka, heti ruoan jälkeen: iso kuppi Twinings teetä, mustana.

En ole aikoihin juonut perus Twinings teetä, eli mustaa teetä ilman maitoa.
Olen jo vuosia laittanut maitoa teehen, pehmentämään makua. Eikä todellakaan tarvitse!
Oli ihanan makuista juoda pitkästä aikaa ilman maitoa.
Lapsena en käyttänyt maitoa, lisäsin teen sekaan hunajaa lusikallisen. Varhaismurrosikäisenä silloinen naapurini ja ystäväni yllytti minua kokeilemaan teessä maitotilkkaa ja sille tielle jäin.
En edes muista milloin viimeeksi olisin vetäissyt teen ihan mustana, ilman makeutusaineita, tai maitoa. 
Hunajaa käytän nykyään teessä aniharvoin, tai en lähes ollenkaan. Sokeria tai makeutusainetta en ollenkaan, en ole koskaan opetellut sitä tapaa, enkä aijo opetellakaan. 
Jatkossa aion juoda enemmän teetä mustana, niin positiivinen yllätys oli. :)

Välipala: Omena pilkottuna.

Jännää muuten miten makealta omena maistui nyt, kun en ole viikkoon herkutellut. Ostan yleensä Royal Gala omenoita, kun ne on niin maukkaita. Tänään on muuten kuudes päivä ilman kahvia. Välillä on ollut kyllä vaikeaa. Tekisi mieli juoda edes se yksi kuppi, mutta pelkään, että lähtee ihan lapasesta, jos annan itselleni periksi. En kyllä ole tällä hetkellä täysin kieltänytkään itseltäni sitä yhtä kuppia päivässä, jos tulee fiilis, että pakko saada se kupillinen, niin otan sen.

Yritin silloin pari kuukautta sitten juoda vain yhden kupin kahvia päivässä. Muutama viikkoa onnistuinkin ja sitten se taas lähti käsistä, saatoin juoda 1-5kuppia päivässä. Yleensä n.3kuppia. Ei ehkä paha, mutta minulla on niin herkkä suolisto, että ihan senkin takia olen nyt kahvitta. Kokeilen, että jos vatsani voisi paremmin ilman sitä.

Tätä kaikkea tietysti tukee alkoholiton elämäntapa, joka on myös ollut jo pitkään harkinnassa. Jos ei täysin alkoholiton, niin ainakin niin, ettei joisi kännejä. Nykyään tulee ihan hirveitä morkkiksia, jos on ollut rilluttelemassa, vaikka en mielestäni teekään sitä kovin usein.

Iltapalaksi mustikkasmoothie

Oli pakko lisätä tämä kuva tästä minun smoothiesössöstä, kun Juicy kurkkii tuolla pöydän alla.
Tässä on: iso läjä mustikoita, n.desi vettä, 1.5 purkkia Ehrmanin rahkaa, 1 iso avocado. Ei muuta, koska unohdin lisätä tähän superfoodit. Ei haittaa, onneksi siinä on paljon mustikkaa!

Aika kitkerän makuista, kun ei ole mitään makeutusta tässä. On myös tosi jankkia, eli täytyy syödä lusikalla. Tämä on vähän jogurtin tapaista, kiitos avocadon. :) Nälkä tällä lähtee ainakin, sen voin kertoa! Lisäksi tässä on hyviä rasvoja ja kuituja. Sisus kiittää. Itse olen jo tottunut tähän makeuttamattomaan versioon.

Rooibos teetä

Tämä tee on ollut yksi suosikkiteestäni jo vuosikaudet. Niin, ja näitä löytyy myös eri makuisina.

Teepussin kyljessä lukee näin: Rooibos Luomu Punapensastee.
Rooibos on cofeiiniton, vähätanniininen ja pehmeän täyteläinen yrttijuoma. Rooibosta on pitkään käytetty terveysjuomana, se sisältää luontaisesti antioksidantteja. Rooibos on vatsaystävällinen ja maistuu kuumana tai jääteenä. 

Yhdyn täysin edellisiin. Tämä mitä itse juon on Forsman Tea:n teetä ja tätä löytyy ihan meidän S-marketista ja muistakin normi kaupoista. Niin ja noi antioksidantit hidastuttavat ihon ikääntymisprosesseja.

Teen jälkeen alan rauhoittumaan ja kömpimään pikkuhiljaa sänkyä kohden. Unia kaikille! ...Sikäli mikäli tässä nyt saa nukuttua, kun vastapäisestä talosta kuuluu jo toista vai kolmatta iltaa putkeen jumputus.

2 kommenttia:

  1. Sulla näkyy todellinen mikrochihu tuolla yhdessä kuvassa :D
    -Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehustin se siellä kurkkii uteliaana, josko vaikka pääsisi syliin? :D

      Poista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)