sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pakara/reisilihasliike

Eilen illalla oli Robert Heleniuksen matsi. Katsoin sen telkkarista. Hienoa oli se, että Robert voitti, toisaalta olisin itse taidonnäytteiden puitteissa pistänyt matsin pisteet tasan ja ei olisi voittajaa ollut laisinkaan. Mielestäni hyvin tasapuolinen ottelu ja Robertin vastustaja ei tosiaan päästänyt häntä helpolla.
Tässä mielipiteeni eilisestä matsista. Ei nostattanut kovin suuria tunteita ainakaan meidän kisakatsomossa. Harmi vain, odotin tietysti Robbelta tyrmäystä, mutta jään odottamaan sitä seuraavaan matsiin.
Kaikesta huolimatta, onnittelut Robertille tästä voitosta! :)

Löysin vihdoinkin liikkeen, joka ärsyttää ihanasti pakaralihaksia: tuolille nousu! Niinkin yksinkertainen liike. Eli toinen jalka tuolin päälle(tai jonkun jakkaran, mitä korkeampi, sitä tehokkaampi liike) ja toinen jalka maassa. Ylösnousu siten, että käyttää noustessa vain tuolin päällä olevaa jalkaa, eli ei ponnista maassa olevalla jalalla yhtään. Kun olet seisoma asennossa ylhäällä yhden jalan varassa, nosta rentona oleva jalka(jolla ei saanut ponnistaa) koukkuun vatsaa kohti ja laskeudu takas alas samalla suoristaen koukussa käynyt jalka. Ala tömähdä alas, vaan laskeudu mahdollisimman hitaasti, siten tehostat liikettä entisestään.

Alla pääsette nauttimaan upeista peilin kautta otetuista kuvista!
Tehtiin siinä viime keskiviikon kuntopiirissä tätä liikettä ja voin kertoa, että Toimii! Aluksi tein liikettä väärin, eli ponnistin, tai pikemminkin otin vauhtia tällä jalalla, joka on maassa ja jonka olisi tarkoitus olla rento niin pitkään, ennen kun se jalka koukistetaan yläasennossa. Tietenkään liike ei tuntunut niin pahalta, kun ponnistin ja mietin, että onpa helppo liike. Sitten kun ohjaaja puuttui vääränlaiseen tekniikkaani (onneksi puuttui) niin johan alkoi tapahtua. :D Toissapäivänä tein lisää tätä liikettä kotona (n.10x3/jalka), siten että ensin oikealla jalalla 10 ja vaihto vasemmalle jalalla, jolla myös 10 ja pienen tauon jälkeen (1min) taas oikea ja sitten vasen, ja taas tauko ja uudestaan molemmat ja kyllä nyt on pakarat olleet hellänä. Eilen tuolille istuminenkin sattui! Että tässä teille tehokas pakara-ja takareisiliike. Ei tarvitse lähteä salille tätä tekemään, eikä lisäpainoja. Oma kehon paino riittää hyvin, kunhan muistaa tehdä liikkeen oikein, eli ei avituksia maassa olevalla jalalla.

Hitaaaaaaasti alas...

en pitänyt tämän päivän lookista

Jos liike tuntuu liian helpolta, voi toistoja lisätä ja jalan ojentaa yläasennossa täysin suoraksi ja pitää siinä hetken. Kokeilin myös tätä liikettä ja näitä en pystynyt tekemään kuin pari/jalka ja sitten loppuikin voimat. :DTänään on suunnittelu päivä. Vapaapäivät menee usein tatskoja suunnitellessa ja urheillessa. Alkuillasta olisi tarkoitus mennä joogaan, mutta saa nähdä hellittääkö tämä lihaskipu toissapäivän treenistä siihen mennessä. :D Toissailtana olin sen päivän treeneistä niin väsynyt, että kun yritin tehdä yhden punnerruksen, niin en onnistunut, hahhah!
Ihanat kanankoivet...not.
mutta pienet lihakset näkyy jo!
Odottakaan vain syksyä, kun alan tekemään voimatreeniä ja varsinkin jos alan tekemään lihasta kasvattavaa treeniä, niin pian olen kunnon muskelimimmi. :D
Lihaksetkin näkyis vähän paremmin, jos ei olis noin kalman kalpeat jalat.

2 kommenttia:

  1. Heiii! Kiva postaus kiitosta. Tätä reisipakaraliikettä täytyy kokeilla :) Oon tehny kyykkyjä ahkeraan ja käyny lenkillä ym. Joskus pienikin tsemppi innostaa ;) Ja siulla ei ole kanankoivet yhtään! Melko komeat lihakset oot saanu jo aikaan. Meinaatko skaboihin muuten treenaa? -Tiia

    VastaaPoista
  2. En oo tosiaa mihikää kisoihi menos, iha omaks huvikseni vain ja haluun pysyy joten kuten kunnos, ettei iha täysin pääse repsahtamaan. :) ei mitään sen tähdellisempää syytä treenailuun.
    Tämä viikko ollut paria edeltävää hiljaisempi treenien suhteen. :( ollut niin paljon kaikkea muuta. Ja kun olisi aikaa, laiskuus on vienyt voiton. No, välillä pitää myös muistaa ladata akkuja. :) Varsinkin, kun en tosiaan ole kisaamaan menossa. :D
    Toi liike on tosi tehokas, oli pari päivää pakarat kipeet sen jälkeen kun noita tein. Ensimmäinen liike, mikä tehoaa nopeasti ja oikeasti ja juuri oikeaan paikkaan. Ja plussaa siitä, että sen voi tehdä ihan kotona.

    VastaaPoista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)