tiistai 12. maaliskuuta 2013

töitä ja treeniä

Olen ollut super työllistetty nyt monta päivää. Lisäksi niin väsynyt, etten ole jaksanut tänne päivitellä mitään. Tosin en ole mitään muuta tehnyt kuin lenkkeillyt ja yrittänyt pitää itseni erossa korvapuusteista ja voisilmäpullista, joita leivoin - ja olen onnistunut hyvin, luojan kiitos. Joka ilta taistelen sitä vastaan, etten avaa pakastimen luukkua ja nappaa sieltä pullaa, kun tiedän siellä niitä olevan.
Tässä olen kironnutkin, että oliko pakko mennä leipomaan? Mitään hömpötyksiä ei tekisi näin paljon mieli, jos tietäisi, ettei niitä ole kuin kaupassa ja koska minulla ei ole autoa, ei kauppaankaan pääse salamana, jos alkaa tekee mieli perseillä. Sitten laiskuus vie voiton ja makeanhimot jää taka-alalle, koska tietää ettei näkisi sitä vaivaa jonkun lakupatukan takia. Sitä paitsi, kaupan korvapuustit on pahoja.

Tässäpä teille tän päiväisiä herkkuja, joita olen kotona nauttinut:

Äitini tilasi tämän muistaakseni Jenkeistä vuosi sitten. Suhteellisen vahva D-vitamiini.

...eli siis monia kertoja vahvempi, mitä suomessa suositellaan. Syön näitä itse kuuriluontoisesti.

Töiden jälkeen välipalaa tonnikalaa ja porkkanraastetta. Toi porkkanaraaste ei riittänyt, niin piti tehdä sitä lisää. :P

Arvaatteko mitä tässä on? Rahkan päälle olen laittanut hamppuproteiinia, spirulina levää ja vehnäorasjauhetta. Makeutuksena käytin hunajaa. Näyttää pahalta, maistuu ihan hyvältä.

Tässä edellinen sekoitettuna. Näyttää avaruuslimalta.

Mahapose.
Olen syönyt nyt monta päivää putkeen kaalilaatikkoa ja tänään ison setin soijalasagnea,nam! Kaali on kivasti turvottanut pötsin ja olenkin naureskellut, että pahimpina hetkinä näytän siltä, kun olisin raskaana. :D
En ole treenannut vatsoja koko talvena, enkä oikein mitään muutakaan säännöllisesti, koska on ollut kita-ja nielurisaleikkaus alkutalvesta ja ne luomileikkaukset sen jälkeen. Jooga on vienyt myös aikaa ja sitten on vain yksinkertaisesti laiskottanut. No okei, teenhän minä kahta työtäkin, mutta kuitenkin... 
Parempaankin olisin pystynyt!

Nyt olen viikon (jopas on saavutus) jaksanut treenata taas säännöllisesti. Harmi kun on niin kovat pakkaset, että ei pääse juoksulenkille. Tai siis, ainahan sitä pääsee, mutta kokemuksesta voin sanoa, että tulee aivan hiton kipeä kurkku, kun pakkasilla juoksee. Varsinkin jos elohopea on painunut alle -5 asteen.
Nyt yritän skarpata ja saada oikeasti hyvän sixpackin kesäksi!!
En sano, että tämä minun mahani olisi huono lähtökohta. On toi parempi, kun ei mitään. Halusin kuvalla lähinnä todistaa, että ei tarvitse mitään himotreenailuja, jotta saisi edes joten kuten siedettävän vatsan.
Vaikkakin paljon on tekemistä. Pyllystäni kuvaa tänne en hetkeen ole pistämässä, voitte odottaa sitä pari vuotta, niin ehkä sitten kehtaan... :D Se ei ole ruokavaliosta riippumatta säilynyt ihan niin hyvänä kuin yläkroppa. Rasva kertyy siis reisiin, pyllyyn ja alavatsaan pääasiassa. So hot! Or NOT!

Ainiin. Selluliitin karistamiseen ei tarvitse mitään sen ihmeellisempää, kuin se, että jättää herkuttelut pois (kerran viikossa pieni herkkuhetki on ihan ok) ja harrastaa/hyötyliikkuu mahd.paljon. Aerobinen liikunta on paras keino, säännöllisen ruokavalion siivittämänä. :)

Lähipäivien treenit:
Pe juoksu 1h,+veryttelyt yht.20min.
La antangajooga 1h
Su lepopäivä
Ma toinen lepopäivä... :D
Ti Salitreeni, jalat ja vatsa 1h

Lisäksi pyöräilen joka arkipäivä töihin (matkat edestakaisin 7km-joten ei paha rasti) niin pitkään, ennen kuin voitan lotossa ja ostan Hummerin- tai kuplavolkkarin. Lisäksi ulkoilutan koirat useasti päivän aikana ja teen kevyttä ruumiillista työtä. Olen muuten huomannut huonosti nukkuvana ihmisenä, että lepopäivien jälkeen nukun huonosti ja parhaiten nukun silloin, kun olen fyysisesti uuvuttanut itseni ihan tappiin. Silloin en herää yölläkään. Jos taas syön paljon sokeria tai/ja en treenaa, unen saamiseen voi mennä jopa tunti ja unen laatu on aivan sairaan huonoa. Lisäksi hikoilen öisin ja aamulla uni maittaisi parhaiten juuri silloin, kun pitää nousta töihin, tai vaihtoehtoisesti viikonloppuna käyttämään koirat ulkona. Ihan kuin krapula olisi, jos on herkutellut paljon! Sairasta.
Tosin, ihmisen elimistö tottuu sokeriin, että jos on tottunut herkuttelemaan usein, tai syömään ruokia missä on lisättyä sokeria (esim jogurtit ovat oikea kaloripommi - kaikille tietämättömille tiedoksi) niin elimistö ei enään reagoi samalla tapaan energiaan(sokeriin), kuten yllämainitsemassani tapauksessa, miten esim. minun elimistöni reagoi sokeriin. Tällaisessa tapauksessa, jossa elimistö on jo tottunut tapaan tankata turhaa energiaa, kroppa alkaa ikään kuin vaatimaan lisää ja tsädäm, olet koukussa herkutteluun!
Kuulemma Suomessa ja muissakin pohjoismaissa syödään maailman eniten karkkia. Se oli ikävä uutinen, jonka kuulin tällä viikolla, mutta en ole yhtään yllättynyt. Jos olisi pitänyt arvata muutama maata, missä syödään eniten karkkia, olisin veikannut itse: U.S.A, Englanti, Suomi. En tiedä missä syödään eniten, mutta luulen, että minun veikkaukseni ei olisi mennyt täysin mönkään.

Karkitonta viikkoa kaikille! (ok söin tänään töissä itse yhden geisha konvendin, jonka sain naistenpäivänä...eli siis fuskasin heti itse, hah!)

4 kommenttia:

  1. Siusta on tullut kunnon supermimmi B)
    Voisit kehitellä mulle jonkin alottelijan kunto ja ravitsemusohjelman häh? Oon päässy lösähtää kevätväsymyksen ja yleisen saamattomuuden seurauksena -Tiia

    VastaaPoista
  2. Voisinha mie yrittää tehdä jos saisin aikaiseksi joskus ja ylimääräinen hetki löytyy siihen, eihän siinä kauan kestä. Iha perus pitkät kävelylenkit/kevyet hölkkälenkit kolme kertaa viikossa (tai enemmän jos jaksaa) ja lautasmallin mukainen syöminen riittää ihan peruskunnon ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Jos haluu treenata tavoitteellisesti tai joitain kisoja varten, niin sitten onkin vähän tarkempaa taas kaikki - tietenkin. :)
    Ehkä urheilussa eniten turhauttaa se, että joutuu tekemään pitkään säännöllisesti, ennen kuin näkyy kropassa muutoksia. Että kuukauden lenkkeilyllä ei vielä ihmeitä saa aikaan, mutta ainakin sisäelinten ympärillä oleva rasva lähtee sulamaan jo pian säännöllisen urheilun aloittaessa.
    Ravitsemusohjelmista en tiedä mitään muuta, kuin normaalia ruokaa saa syödä, mutta annoskoot on syytä pitää pieninä/kohtuullisina ja mielummin syö 5 kertaa päivän aikana, kuin 3. Muuten tulee helpommin ahmimiskohtauksia ja tekee mieli herkkuja, kuten varmasti tiesitkin jo. Oon testannut itse tämän asian paikkansapitävyyden. :D
    Ja salaattiahan saa syödä niin paljon kun haluaa. Ainakaan itse en laske salaatin tai juuresten kaloreja yhtään. Se menee jo vähän liian överiksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta on että makeat kun jättää vähemmälle, ei niitä niin kaipaakaan ja vähempi riittää herkutteluun. Tiedät kyllä millainen herkkusuu olen ollut ja varmasti olen vieläkin, mutta OIKEESTI miullekin riittää vähemmän nykyään :) Siulla terveelliset pöperöt nykyään. -Skuukkeli-

      Poista
    2. ..Hmm... :D tiedätkin jo varmaan, miten epäileväinen olen, kun sanot, että olet jättänyt herkuttelun vähemmälle. Hienoa jos olet pystynyt siihen. :) Itse taistelen herkkuja vastaan lähes päivittäin. Saattaa olla päiviä milloin ei tee laisinkaan mieli herkutella, vaikka olisi herkkuja tarjolla. Toisinaan tekee niin kovin mieli, että tulen ihan vihaiseksi sen takia, jos toiset herkuttelee ja itse en "voi" ... vaikka ihan hyvin voisin, mutta yritän pitää vähän kuria itselleni. :D viime viikolla oli töissä lettuja, pari päivää sen jälkeen rahkaa. Kyllä on vesi herahtanut kielelle, mutta tiukkana on pysytty nyt parin viikon ajan! :)

      Poista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)