torstai 26. syyskuuta 2013

Tämän päivän jalkatreeni

Huhhatihei! Olen innostunut taas käymään salilla, vaikka en ole saanutkaan aikaiseksi kirjoitettua sitä ruokapäiväkirjaa uudestaan...motivaatio loppui aika lyhyeen, kun se kone kaatui ja se kirjoittamani tiedosto sinne mukana... :/
Viime viikolla en käynyt kuin kerran salilla, laiskotti. Siitä kerrasta kuitenkin innostuneena kävin tänään ja menen myös huomenna. Tällekään viikolle ei siis tule kuin vain kaksi salikertaa. Itselläni on se haaste, kun duunipaikalla on ilmainen sali, joka on vielä ihan hyvä työpaikan saliksi, ainakin mielestäni, niin mielellään hyödynnän sen. Nyt varsinkin, kun ei ole niin tarkkaa millä laitteella tekee, vaan teen kaikilla niillä, mitä on tarjolla. Tosin siellä on muutama aivan turhaa ja huonoa vanhaa laitetta, joilla en ole koskaan nähnyt kenenkään tekevän mitään... Lisäksi siellä on ihan kattavasti käsipainoja, kahvakuulia, tankoja, taljoja jne, joilla saa varmasti ihan kelpo treenin tehtyä. Tai itselläni on ainakin hurahtanut se tunti siellä salilla molemmilla kerroilla, vaikka en ole kovin pitkiä lepotaukoja sarjojen välissä pitänyt.

Treenaan usein ja mielelläni niin, että tuntuu lihaksissa ja kovaa. Muuten tuntuu turhauttavalta koko touhu, jos ei anna itsestään kaikkea. Tämä ei siis ole mikään ohjenuora kaikille, että niin "pitäisi" treenata, vaan tämä on minun tyylini ja olen aina ollut tällainen.

Treeniohjelma:

Tänään tein jalkatreenin. Aloitin ensin kuntopyörällä polkemisella reilut 5min, intervalli-tyylillä, eli välillä raskaalla vastuksella puoli minuuttia-pari min ja sitten sama kevyellä vastuksella ripeästi polkien ja taas vaihdoin raskaampaan...
Tämän jälkeen menin jalkaprässiin ja pistin painoja yhteensä 50kg+kelkan paino (vanha malli=kelkka painaa aika paljon, en osaa sanoa miten paljon).
Prässin kanssa yhtä aikaa tein reiden lähentäjiä 25kg painoilla. Näiden jälkeen jatkoin reiden loitontajilla samoilla painoilla.
Neljäs liike taisi olla kyykyt 10kg painoilla, eli painot+tanko yht. 40kg
Kyykkyjen jälkeen tein askelkyykyt pelkällä tangolla, joka oli hieman lyhyempi, kuin se 20kg pitkä tanko, käsittääkseni myös vähän kevyempi se lyhyempi tanko. En uskaltanut laittaa painoja päihin, kun olen niin surkea tekemään askelkyykkyjä ja en halunnut kaatua painot niskassa. :D Näin järkeväksi tehdä pelkällä tangolla ja syvän kyykyn + oikein ponnistaa lujaa ylös, jotta saisi hyvän tehon. Tämä toimi, eikä kovin suuria painoja kyllä olisi tähän liikkeeseen tarvinnutkaan.
Askelkyykyistä siirryin viimeiseen liikkeeseen ennen venyttelyjä, joka oli pohkeet. Otin pitkän tangon ja pistin siihen muistaakseni 5 tai 10kilon painot päihin, eli yhteispaino oli 30-40kg, en muista kumpi!! :D Aika loisto muisti, tästä treenistä on aikaa kuitenkin muutama tuntia...Haha! Luulisin, että oli painoa yht.30kg. Huomasin kuitenkin pohkeita treenatessa, että olisi voinut olla selkeästi kovemmatkin painot, koska pohkeet ei ollut vielä kovinkaan liekeissä kymppiä tehdessä, niin päädyin tekemään 12toistoa tätä per kerta. Nämä muuten treenasin siten, että seison tanko niskalla (samalla tavalla kun kyykyssä pidetään tankoa) ja nousin päkiöille seisomaan ja olin hetken ylhäällä ja liu'utin takaisin alas rauhassa, ei siis hätäisiä pumppauksia. Toki niitäkin voi tehdä, mutta nyt tein näin, kun halusin sitä polttavaa tunnetta pohkeisiin.
Pyllyä en treenannut yksinään mitenkään, sehän treenautuu tuossa askelkyykyssä ja kyykyssäkin ihan ok. Olisin toki voinut alataljalla treenata vielä pakarat, mutta eipä tullut salilla mieleen...Ensi kerralla sekin sitten! :)

Lämmittely: Kuntopyörä reilu 5min
Ohjelma: Jalkaprässi 10x4
Reiden lähentäjät: 10x4
Reiden loitontajat: 10x4
Kyykky: 10x3
Askelkyykky: 10x4
Pohkeet: 12x4
venyttely n.10min
pyöräily kotiin n.10min

En ollut tehnyt voimatreeniä jaloille ööö...en muista milloin viimeeksi! Olen treenannut poikkeuksetta aina vain kestävyyttä, eli kevyillä painoilla pitkiä sarjoja, jonka seurauksena on tullut hirveät suonenvedot, eli lihaskrampit. Nyt ennen salille menoa vetäsin kaksi magnesiumia (eräs urheilija näin suositteli) ja nyt ei ainakaan tuntunut kuin kerran pientä lihaskrampin tynkää ja sekään ei painoja nostaessa, vaan venytellessä.

Treenin jälkeen ajoin pyörällä kotiin niin nopeasti kuin suinkin pystyi, hyvä loppurutistus vielä jaloille!

Huomenna sitten käsitreenin vuoro taas ja viimeeksi olin aivan liekeissä käsitreenistä, kun taas ennen olen pitänyt jalkatreenistä enemmän. Ehkä käsitreenistä tuleekin uusi lemppari? ;)
...Siis jos edes pääsen huomenna sängystä ylös... No kyllähän pääsen helposti! Jos en pääse niin kiukulla vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)