lauantai 28. syyskuuta 2013

Rankin juoksulenkki ikinä

Ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ja käydä edes kerran tämän viikon aikana juoksemassa. :D Päätin sitten juosta tai pikemminkin hölkätä Ylästöön anoppilaan saunomaan pienen kiertoreitin kautta, matkaa yhteensä noin 6km. En ole koko kesän aikana käynyt juoksemassa säännöllisesti ja vaikka olenkin työmatkat pyöräillyt, käynyt kävelylenkeillä välillä ja juoksulenkeillä satunnaisesti, ei se hapenottokykyä ole parantanut - ainakaan tarpeeksi. Ihan rapakunnossa ollaan ainakin juoksun kannalta, verrattuna parin vuoden takaiseen. Mutta tästä ei ole kuin suunta ylöspäin!

Tein tosiaan torstaina sen jalkatreenin ja eilen vielä niitä maastavetoja, jotka noita pakaroita koettelee. Tänään olisin normaalisti pitänyt toisen lepopäivän, jotta lihakset saa tarpeeksi ja rauhassa palautua rääkistä, mutta päätin kokeilla mitä tulee pikku hölkkälenkistä. Oli suoraan sanottuna ihan perseestä. Odotukset olivat edes vähän korkeammalla. Luulin, että vaikka olin pari päivää vetänyt Aku-Ankka kävelyä, että pystyisin edes joten kuten normaalisti hölkkäämään, tai että jaksaminen ei olisi noin kortilla, mutta Ei. Aivan tajuttoman rankkaa oli. Meinasin eräässä ylämäessä kompastua omiin jalkoihini ja sen mäen jälkeen meinasin alkaa itkemään, kun jaloissa ei ollut mitään voimaa. :DD Ajattelin, että melkein puolet jo menty, kiukulla loppuun saakka, varmasti jaksan vaikka väkisin. Jaksoin lopulta. Aikaa kului 40min, eli ei mikään hyvä aika, mutta tavoitteeni ei ollutkaan juosta tänne nopeassa ajassa, vaan hölkätä rauhassa ja saada lihaksille vähän shokkia aikaiseksi.

Lenkin jälkeen punaisena ja hikisenä, mutta tyytyväisenä tottakai.

Ennen juoksua tein vielä 15min vatsatreenin kotona ja lämmittelin, jotta ei pidä kävellä niin pitkään ennen hölkkään siirtymistä. Yleensä kävelen 10min alkuun, vähintään 5min, jotta lihakset kerkee lämmetä ja vältyttäisiin urheiluvammoilta. Nyt en kävellyt kuin pari minuuttia, kun pompin näkymättömällä hyppynarulla kotona ja steppasin rappukäytävän rappusia ylös alas. Nyt olisi vielä rinta-ja hartiatreeni tekemättä, mutta voipi olla että huomenna on ihan vapaata ilman yhtikäs mitään. Nyt on ollut kolme päivää putkeen treeniä, niin välipäivä tekisi ihan terää.

Tässä tämä merinovillainen paita, josta postasin viimeeksi tässäLenkin jälkeen kävelin vielä vaivaisemmin, mutta nyt saunan jälkeen jalat ovat vähän paremman tuntuiset jo, tai siis aika paljonkin. :)

lenkin jälkeiset pikaeväät. :P

ruokaa ja paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)