sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kroatia part 3

Oltiin kolmantena lomapäivänä Tirena hotellin pool bbq bileissä. :) Juhlat oli hienot ja ruokaa riitti.
Paikalla oli monta metriä pitkä pöytä jossa oli paljon eri lihoja, kalaa, maissia, salaatteja, kastikkeita, lisukkeita...
Eli ruoka ei tosiaan loppunut kesken.
Paikalla oli myös leipäpöytä ja hedelmäpöytä. Hintaa en muista yhtään, mutta oli tosiaan hintansa väärti koko juhla.
Tämä altaan grillijuhla järjestetään Tirena hotellissa vain kerran viikossa, keskiviikkoisin. Eli paikalle oli ehdottomasti mentävä täyttämään maha äärimittoihin. Ei päässyt ainakaan laihtumaan tällä reissulla. :D

Vielä valoisaan aikaan kauniiden valojen luoma tunnelma ei päässyt esille. Pimeä tuli kuitenkin niin nopeasti ja äkisti, että hienoon tunnelmaan pääsi sukeltamaan ihan viidessä minuutissa.


Söin kaksi tälläistä annosta juhlissa. Oli pikku ähky kun lopetin syömisen. Ei edes jäätelö maistunut. :D

Altaaseen oli laitettu kynttilöitä kivasti kellumaan. Näitä oli altaalla muutamatkin kappaleet, mutta tähän kuvaan ei päässyt nyt kuin tämä yksi kynttiläasetelma. Myös allasbaari oli ihanasti valaistu. Altaan reunalle oli myös pistetty tulisoihtuja, joista en kyllä saanut minkään tason onnistunutta valokuvaa otettua, harmi.

Iltainen kuva grillibileistä

Illallisen jälkeen otin herkkujen sijaan melonia ja rypäleitä.
Ei ison ruoka annoksen jälkeen oikein jäätelö uponnut. :D

Tirena hotelli yöllä.

Minun aamiaiset oli aina tämä sama setti. :D Munakasta lukuunottamatta.

Aamiaisella sai pannareita jälkkäriksi. Mielestäni oli niin mauttomia, että ilman kastikkeita olisi jäänyt syömättä. Tosin mieheni piti näistä kovin. :P

Pikkulinnut tekivät pesiä mitä erikoisempiin paikkoihin. Tällä kertaa lintuemo oli tehnyt pesän ja poikaset vanhaan ampiaisenpesään. Pesästä kurkkiikin pieni valkopäinen linnunpoikanen.

Lähdössä rantsuun.

Le Tannin aloe vera geeli sai kyytiä ja loppui kesken loman.
Vettä kului reippaasti, vähintään pari litraa mieheen päivässä ja siihen kun lisää vielä teet ja muut nesteet, niin oli ainakin nesteytys kohillaan. Tosin siellä hikoili niin pahasti, että olisi kuivunut ja ollut koko ajan hedari, jos ei olisi muistanut juoda vähän väliä.

Luultiin että tämä oli Räikkösen vene, mutta ei kuulemma ollutkaan. :D

Suhteellisen rennot löhöilymahdollisuudet. Oltiin tylsiä ja vuokrattiin vain rantatuolit ja kun tuli kuuma, mentiin Adrianmereen uimaan. Kahden rantatuolin vuokraaminen päiväksi, ilman aurinkovarjoa maksoi 60kunaa, eli noin 9euroa. Ei siis mikään älytön hinta. Kaksi tuoli ja varjo maksoi 80kunaa viikonloppuna. Lisäksi oltiin tällä rannalla muutamana päivänä ja vain kerran meiltä tultiin hakemaan maksu tuoleista. Toisilla kerroilla maksumiehet olivat varmaan käyneet jo juuri ennen kun mentiin rannalle, tai sitten he lunastavat maksun vain viikonlopulta, kun ranta oli täynnä porukkaa.
Viikonloppuna siellä oli myös Beat the beat musatapahtuma, jolloin rannalla oli Dj soittamassa.

Harmi kun en ottanut kuvia isoista ilmalla täytetyistä härveleistä, joissa oli kiipeilyseinää sun muuta pomppulinnan tyylisiä systeemeitä tuolla meressä, joissa lapset tykkäsivät kiipeillä ja pomppia.


Tuosta oli kiva hypätä pää edeltä isojen kivien päältä mereen. Tosin, ei saanut kovin pystyssä hypätä, ettei pää kolahtanut pohjaan. Merivesi oli ihanan kirkasta ja viilensi sopivasti kovassa helteessä. Ranta syveni nopeasti ja jo parin metrin päästä isoista kivenlohkareista oli jo pari metriä syvää.

Copacabana rannalta. Uin yleensä tällä 'ei merkityllä alueella' eli tällä kivikkoisella puolella missä oli merisiiliä ja hankala mennä Adrianmereen ja vielä hankalampi nousta sieltä pois.
Pistin tuon pitkähihaisen valkoisen paidan päähän, jotta ei tulisi auringonpistosta. :D

Copacabana ranta


Tuollainen utelias tintti tuli tuolin käsinojalle hengaileen.
Tämä kuva siis Tirena hotellin uima-allas alueen ravintolasta.

Tirena hotellin allasbaarista sai drinksuja. Juotiin nämä altaalla hengaillen.

Olisikohan ollut sex on the beach. Suht hyvä ilme. :D

Aina ei ruoat olleet niin terveellisiä. Lähes päivittäin join ainakin yhden kaljan, ellen pari ja keksejä ja suklaata meni myös hiukan, hah. :) Lomalla tosin saa mielestäni syödä mitä haluaa. Ei pidä liikaa nihkeillä.

Copacabana biitsin ravintola oli siisti ja viihtyisä. Ruoka oli ihan ok. Ensimmäisen kerran kun söin täällä, oli hyvää ruokaa, toisen kerran ei niin onnistunutta. Söin molemmilla kerroilla saman annoksen, eli kanan rintaa ja salaattia. Toisella kerralla kanat oli paistettu liian kuumalla pannulla, pinta oli palanut hiukan ja oli ihan kuivia kanafileitä. Salaattia oli myös liian vähän. Luulen, että koko ravintola oli mennyt kiinni, kun menin tilaamaan ruokaa, mutta Kroatialaiseen tapaan, jos joku jotain haluaa, hän sen saa, oli ravintola auki tai ei.
Uskon että kokki oli lähtenyt jo pois koko ravintolasta ja ruoan teki joku tiskari. :D Ainakin näin haluan uskoa.

Tässä tämä ensimmäinen, vähän onnistuneempi versio tästä kanasalaatista.
Olisinpa tajunnut ottaa kuvan myös siitä "ei niin onnistuneesta" salaatista. :D

Pistän loput kuvat huomenna. Tai siis riippuu ihan miten paljon niitä on vielä jäljellä. Otin huomattavasti enemmän kuvia kolmena ensimmäisenä päivänä ja loppua kohden kuvailuinto hieman laantui.
Nyt ollaan oltu täällä isäni mökillä Saimaan rannalla ja nautiskeltu todennäköisesti viimeisistä lämpimistä ja aurinkoisista ilmoista. Eilen oltiin uistelemassa muutama tuntia ja pistän tästäkin reissusta postauksen myöhemmin. Siitä rapujuhlastakin on vielä postaus tekemättä, että sekin on jossain vaihessa tulossa. :D
Huomisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)