tiistai 21. tammikuuta 2014

Viime viikon treenit ja tämän päivän treeni

Viime viikolla jaksoin sekä treeni-että ruokavalio linjalla todella hyvin. En nimittäin arkena erehtynyt kertaakaan herkuttelemaan ja jaksoin tehdä kaksi earobista ja kaksi salitreeniä, eli ihan hyvin, vaikka kyllä se kolmas aerobinen olisi silti ihan poikaa. :)

Kylmä saatana!
Ripset jäätynyt silmäkulmasta toisiinsa kiinni.
Tänään juostessa kävi sama homma. Ja joka aamu polkiessa myös.
Saa nähdä miten ripsien pidennykset kestää tämän extreme muikkelin päässä. :D

Viime viikolla pyöräilin ja soudin salilla ekan aerobisen ja toisen kävin juoksemassa. Salilla tein yhtenä päivänä kädet, selkää, rintaa ja vatsaa. Toisena salipäivänä tein jalat, pakarat, olkapäät ja penkistä punnersin myös rintatreenin, koska se on alkanut luistamaan niin hyvin lähiaikoina, vaikka painoa ei minulla siinä paljon olekaan, mutta mitä voikaan oletaa henkilöltä, joka ei ole oikeestaan koskaan penkistä mitään nostanut?
Yritän kuitenkin penkissäkin keskittyä siihen, että teen liikkeen puhtaasti, kuten salilla kaikki muutkin liikkeet. Tosin kokeilin maksimeita viime viikolla käsipainoilla ja silloin tein kropalla sellaisen heilautuksen mukaan, eli ei todellakaan ollut puhdas. Halusin vain sen kolmannen noston saada ylös, kun kaksi meni joten kuten sinnitellen puhtaasti. Kun otin kilon kovemman painon, en saanut yhtään puhdasta suoritusta sillä. :D Kiloa kevyemmällä taas jaksoin sen kolme epäpuhtaasti. Siitä vielä kiloa kevyemmällä jaksan taas kymmenen toistoa puhtaasti, eli aika paljon vaikuttaa hauista käsipainoilla treenatessa kilo-tai kaksi lisäpainoa punttiin. :)
En ollut aiemmin testannut moista, joten oli ihan mielenkiintoista huomata miten se vaikuttaa.

Niin, tein myös vatsoja molempina salipäivinä, jota sitäkään en yleensä jaksa tehdä kuin kerran viikossa, vaikka vatsat kestää ihan hyvin useammankin treenikerran, ainakin toi kaksi on ihan passeli, varsinkaan jos ei ihan älyttömästi tee eri liikkeitä. Itse teen vain kahta-kolmea liikettä vatsalle yleensä, tosin vaihtelen liikkeitä myös usein, jotta lihakset saa erilaista ärsykettä. :)

Tulee aina ihan kosmetologin opinnot mieleen noista Latinan kielisistä lihaksista. :)

Viime viikon treenit:

ma: soutu+pyöräily
ti: jalat,pakarat,vatsa ym.
ke: juoksu (intervalli)
to:kädet,rinta,selkä ym.

Lauantaina oli tarkoitus lähteä juoksemaan, mutta pienen nestehukan saattelemana päätin olla treenaamatta. Näin siis Puolasta Suomeen vierailulle saapunutta ystävääni piiiitkästä aikaa, niin otin parit kaljat hänen kanssaan rupatellessa, niin se siitä treenailusta sitten loppuviikon aikana. Lisäksi innostuin litkimään punaviiniä lauantaina toisten ystävien seurassa, niin seuraava treenikerta saikin sitten jäädä seuraavalle (tälle) viikolle, heh.


Eilen en jaksanut treenata yhtään, nykyään tuo alkoholin litkimisestä palautuminen kestää ainakin kaksi päivää.

Tänään kävin töiden jälkeen 45min juoksulenkillä, oli ihan huippu lenkki! Meinaan siis sitä, että jaksoin todella hyvin. Lämmittelin siten, että poljin töistä kotiin ripeästi, käytin koirat pikaisella lenkillä ja ei kun lenkkarit jalkaan ja juoksutakki päälle ja menoksi! Viime viikolla muuten noita mäkiä juostessa ja intervallispurtteja juostessa huomasin, että juoksukengät luistaa lumihangessa ilman nastoja. Enhän siis omista yhtään nastakenkiä, viime talven juoksin myös näillä kesäjuoksukengillä, yrittänyt olen myös tämän talven näillä pärjätä. Mutta nyt v*****aa oikeasti! Tänäänkin sudin yhdessä mäessä ja ennen kuin näin kunnolla koko mäen nyppylää, kirosin nastattomat kengät helvettiin. No, vähän lisähaastetta juoksuun. Jos en raaski pistää 150e (vai mitä ne maksaa) nastakenkiin, niin ei auta itkeminen.

Huomenna olisi tarkoitus mennä salille treenaamaan joko yläkroppa, tai jalat, en ole vielä päättänyt kumpi. Yleensä en tee etukäteen hirveästi päätöksiä, menen vähän fiiliksen mukaan. Tänäänkään en tiennyt mitä treenaan, ennen kuin menin duunipäivän päätteeksi pukkariin ja tunnustelin fiiliksiä. Siinä pukiessa huomasin, ettei tänään ole salipäivä ja olin tyytyväinen juoksulenkki ratkaisuuni, koska ulkona ei ollut edes -15c pakkasta. Tämä siis on vielä mielestäni varsin kelpo juoksuilma. -25c alkaa olemaan jo keuhkoille niin hasardi, että joutuu harkita juokseeko vai ei. :)

Mites te? Tykkääkö joku juosta vielä -20 tai -30c pakkasessa? Käykö keuhkoihin tai niveliin?

Nyt harkitsen itseni sohvalle syömään turkkilaista jogurttia ja omenaa. :P Bye!

4 kommenttia:

  1. Käy hakemassa vaikka Lifesta tollaset: http://www.life.fi/Nordic-Grip-Running-liukueste . Sain lahjaksi joulukuun alussa ja toimii! Olen juossut ylä- ja alamäkiä peilijäällä ja niin uskomattomalta kuin kuulostaakin niin piti hyvin :D

    Hyvä toi silmien jäätyminen. "Mitä helvettiä sä oikein tuijotat" "Eikun silmät on jäätyny eikä pysty räpsyttämään"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mika, vastasin sinulle samana päivänä kun tän kirjoitit, mutta ei näköjään koskaan sitten tullut vastaukseni perille! :(
      Noh, tässä tulee uusiksi:
      kiitti vinkistä, oonkin lukenut sen postauksesi noista liukuesteistä ja se voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto! :)
      Tosta silmien jäätymisestä, juurikin näin. :D Myös minun kaulahuiviin tarttuu ripset juostessa kiinni, kun juoksulenkeillä vetäsen sen huivin sellain mummosti pään ympäri poskia lämmittämään, niin kun se osuu ripsiin, niin jäätyy kiinni. :) hah!

      Poista
  2. En tykkää juosta ollenkaan. Sattuu ku läskit hölskyy. Ei mitkää liivit tai topit oikee auta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irtsa, jos läskit hölskyy, sehän on juuri se motivaatio, joka sinne lenkille pistää lähtemään, vai kuinka?
      Kyllä tukevat, oikein istuvat juoksuliivit auttaa ainakin tuohon naisille tuttuun tissien hölskymis ongelmaan, vaikka ei mahaläskejä kurissa pidäkään. Siinähän ne juuri juostessa sulaa kivasti. :) ei muuta kun lenkille! Nii se liikunta välil sattuu, oli se sitten lenkki tai sali. "Jos koskee niin se on merkki huonosta kunnosta" - noin isäni sanoi minulle nuorempana kun narisin juoksemisen epämiellyttävyydestä.

      Poista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)