maanantai 27. tammikuuta 2014

Rankista rankin treeni: High Intensity Interval Training

High Intensity Interval Training


Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa työpäivän päätteeksi HIIT-treeniä, eli High intensity interval training:ia. Kokemus oli, miten sen nyt sanoisi: hieno ja erilainen treeni helvetin rankka ja oksennus oli monta kertaa kuskussa!

Otin ehkä vähän liian rajusti ja pidin hengähdystaukoja liian vähän, tai siis koko treenin aikana vain yhden. Ok överiksi meni, mutta sehän on ihan normaalia minulle! En kuitenkaan suosittele kaikille, ainakaan tekemään ihan maksimisykkeillä, ilman taukoja. Noh, tulipahan kokeiltua.

Bongasin itse ENSIMMÄISTÄ kertaa tämän HIIT:in vasta eilen, Mikaelan blogista, että kiitos tästä Mikaela! Aiheesta löytyy myös HS:n oma versio heidän nettisivuiltaan.

Nyt treenin jälkeen, aivan kuolleena, kurkku kipeänä ja vieläkin tulipunaisena, hupparin huppu syvälle päähän vedettynä olen iloinen, että jaksoin tehdä tämän ja vedin oikeasti ihan täysillä koko treenin. Tein ohjelman täysin Mikaelan kirjoittamien ohjeiden mukaan, vaikka äsken Googleteltuani huomasin, että netti on täynnä noita erilaisia hiit-treenejä ja erilaisia variaatioita ja liikesarjoja ja liikkeiden yhdistelmiä. Vaikka näytinkin ihan synnyttäneeltä (kuten aina) treenin jälkeen, niin tällä kertaa se oli tarkoituskin. Hiit-treenit täytyy vetää kovilla sykkeillä, eli käytännössä niin kovaa, kuin jaksat. Siinä on tarkoitus mennä mukavuusalueen ulkopuolelle (ihan reilusti) ja kannattaa totutella ajatukseen, että näytän hikoilevalta sialta suorituksen jälkeen, tai siis, pikemminkin jo heti ensimmäisen parin minuutin jälkeen. :)

En siis pitänyt taukoja liikesarjojen välissä, vaikka olisi ehkä kannattanut. Oksentaminen ei ollut kovin kaukana ja lankkujen jälkeen alkoi pyörryttämään niin paljon, että makoilin n.1min maassa, jotta en pyörtyisi.) Siinä se tauko sitten olikin. Suosittelen ainakin ekalla kerralla pitämään vaikka minuutin tai parin tauon jokaisen patterin välillä. :D


Itse ohjelma on tämän näköinen (sama minkä Mikaela on postannut):


1. Patteri
Soutulaite 2min
Istumaannousu omalla painolla 25toistoa
(itse otin muistaakseni 7kg kahvakuulan, vaikka painavammankin olisi voinut mielestäni ottaa, toki riippuu kunnosta, että ei kantsi ekalla kerralla ahmia mitään isoimpia painoja!)

2. Patteri
20m juoksu 4 kertaa edes takasin 
(itse pyöräilin 2minuuttia täysillä kuntopyörällä 2eri vastuksella, kun ei ollut tilaa juosta)
Etunojapunnerrus jalat maassa 20toistoa
(itse tein 10xkäyrätangolla ja toiset 10xnoin 10-13kg levytangolla, eli normaalia lyhyemmällä levytangolla siis)

3. Patteri
Askelkyykkykävely 20askelta/jalka
Lankku 1min
Sivulankku 30sek/puoli
(tein pystypunnerrukset samalla 10-13kg tangolla,jolla tein puolet hauiskäännöistäkin)

Lopuksi kannattaa antaa sykkeiden tasoittua vaikka 10min kävelyllä, tai kevyellä pyöräilyllä. Itse vetäisin ulkovaatteet suoraan niskaan ja lähdin polkemaan kotiin.

Itselläni kesti treeni alle 25min, mutta jos olisin ottanut 20kg levytangon jokaiseen liikkeeseen, jossa tankoa käytetään, olisi mennyt paljon kauemmin aikaa. En ole kovin hyvä pystypunnerruksessa, eikä voimat habassa riitä ihan 20kg x 20toistoa levytangolla, ainakaan jos tekee yhteen putkeen sen 20. :D Ei puhettakaan. Ehkä jotain 3toistoa saisin tehtyä ja sitten pitäisi pitää taas tauko ja hetken päästä taas kolme. No,painot kannattaa mielestäni valita sen mukaan, mikä oma kunto on. Jos on tosi kovassa kunnossa, niin ei mitään, siinä tekemään vaan vaikka miesten punnerruksilla ja pistää vaikka painon vielä selän päälle, jotta ei ole liian iisi treeni. Itse en ole koskaan vielä noin hyvässä kunnossa, niin jätän ihan oman ruumiinpainon varaan punnerrukset sun muut. Ja joo-tein punnerrukset polvet maassa, myönnän, nössö mikä nössö! ;) (olisin varmaan vieläkin salilla jos olisin miesten punnerruksilla vääntänyt ja 20kg tangolla noi liikeet :D )

Ja hei, just tässä parin minsan päästä alkaa yksi minun lempi sarjoista, eli LÄHIÖUNELMIA<3 Niin bimbo sarja ja niin tyhmää huumoria, että puree väkisinkin tähän likkaan! Nyt siis hikisenä katsomaan Lähiöunelmia, juomaan maitoa, suolavettä, magnesiumia, Beroccaa, viherjuomaa ja mussuttamaan halloumijuustoa ja sitten vasta se suihku! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)