lauantai 11. tammikuuta 2014

Vihdoinkin kamera!

Nyt uskon ja toivon näiden postaustaukojen harventuvan, nimittäin sain vihdoin tilattua kameran itselleni, hurraa! :)

Viikkoja kestäneen nettisurffailun ja lukuisten arvostelujen luettuani päädyin Canon 100D kameraan, josta itselläni ei ole mitään aiempaa kokemusta, kun että Canonin joku halpa pokkari minulta hajosi kahdessa vuodessa, tosin oli se myös aika kovassa käytössä, varsinkin loppuaikoina, kun aloin tätä blogia kirjoittelemaan ja tänne kuvailemaan. Se kamera oli kyllä ihan paska, kuvan ottaminen kesti sekunteja (siitä hetkestä kun on painanut laukaisimesta ja kamera vihdoin ottaa kuvan saattoi kestää useita sekunteja, tai ainakin pari sekuntia) ja sillä ei ollut mitään mahdollisuuksia kuvata hämärässä, eikä kameraa oltu kyllä siihen suunniteltukaan. Eli perus pokkari minun käyttötarkoituksiini ei mielestäni riitä, vaadin kuvalta tarkkuutta ja hyvin toistuvia sävyjä, joita harvoin on tarjolla pokkarikuvissa, varsinkaan millään halvalla pokkarilla kuvatuissa... Lisäksi tuotekuvia kuvatessa joudun kuvaamaan myös hyvin läheltä, jolloin kuvasta tulee pokkarilla epäselvä.

Kaverini eivät ymmärrä miksi sen pitää olla järkkäri - niihinhän maksaa objektiivitkin ihan hitosti ja sitten pitäisi vielä jaksaa vaihdella niitä. Miten voin selittää henkilöille, jotka eivät itse kuvaa, miksi en halua pokkaria? Sama jos joku yrittäisi selittää minulle auton varaosista jotain, tiedän asiasta yhtä paljon.

En kyllä enää muista kuvaamisestakaan mitään. Nettipalstoja selatessa, olen ollut välillä ihan hukassa mistä puhutaan. Kameroiden teknisistä ominaisuuksista puhumattakaan. Ennen noita asioita muistin edes joten kuten, nyt minulla on vain villiä veikkauksia, mistä saattaisi olla kyse. :D No, työ tekijäänsä opettaa ja uskonkin, että kameran käyttö palautuu hyvinkin pian mieleeni, kun sitä pääsen räpläilemään. Enemmän minulla on kyllä kokemuksia filmikameroista ja mustavalkokuvien kehittämisestä, kuin digijärkkäreistä. Tämähän on kuitenkin minulle ensimmäinen oma digijärkkäri. :)

Mikko Saaren blogista pääsette katsomaan hänen arvostelunsa ko kameralle ja sivuilta löytyy monista merkeistä ja malleista muutenkin Mikon kokemuksia kameroista, todella laajasti! Ilman Mikon sivuja, olisin varmasti ollut itse ihan hukassa kameran hankkimisen suhteen.

Miksi päädyin kyseiseen kameraan? 
Koska se on pieni ja kevyt, kulkee helposti vaikka laukussa mukana (ei missään pikkulaukussa kuitenkaan) ja pienuus viehättää siksi, kun minulla on niin pienet kädet, niin joku iso rohjake (eli mielestäni suurin osa digijärkkäreistä) tuntuu vieraalta kädessä, tämä on sopivan pieni.

Lisäksi halusin sen omaavan 18megapikseliä ja kameraa on myös kehuttu hämäräkuvauksessa. Sillä voi ottaa myös full HD videoita ja sarjakuvia, 4kuvaa/sekunti.

Ja vielä pitää mainita, että hintakaan ei päätä huimannut, koska kalliimpiakin järkkäreitä olen harkinnut, mutta tämä saa luvan mennä hyvin ensi kamerana. :)

Tilasin kameran täältä toissapäivänä ja tuolta sivuilta löytyi edullisin hinta kameralle ja siihenhän tulee noi pari objektiivia vielä mukaan. Joillakin sivuilla sama kamera (pelkkä runko siis) maksoi jo enemmän, kun toi paketti, minkä itse tilasin, että kannattaa suurempia hankintoja tehdessä vähän vaivautua ja penkoa netistä eri sivuilta mistä löytyisi edullisin ja itselleen paras paketti. Pienellä vaivalla voi hetkessä säästää satasia!

Vielä tohon alkuun palatakseni, kun viittasin siihen, että toivon ja uskon postailutaukojen harventuvan, nimittäin minua oikeasti ärsyttää huonolaatuiset ja sotkuiset kuvat. Haluaisin julkaista pääasiassa vain hyvälaatuisia kuvia, mutta tällä iphonen kameralla otettuja kuvia ei kovinkaan usein voi sanoa hyvälaatuisiksi. :D Olen sinnikkäästi silti yrittänyt parhaani kuvien suhteen, vaikka heikossa valossa varsinkaan ei tuolla puhelimen kameralla saa mitään järkevää aikaiseksi. Lisäksi toi kännykkäkamera toistaa värejä jotenkin oudosti, jota järkkärit eivät niinkään tee. Hih, en malta odottaa, että pääsen testailemaan uutta kameraa! Tosin niitä hyvälaatuisia otoksia saatte varmaan tovin odotella, jotta opin kunnolla käyttämään uutta rakastani. ;D

4 kommenttia:

 1. Onnea siulle sit sen uuden kameran kanssa :) ! -S-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no kiitos vaan... :)) Ootan jo innolla, että saapumisilmoitus kolahtaa luukusta sisään. Toivottavasti postin jakaja on käsitellyt pakettia hellästi. :D

   Poista
 2. Kiitos Ilana! Minulla sama juttu edessä. Aina ollut pokkareita ja järkkäriä teki mieli mutta ongelmana kamera itse. Tarjolla on monen sorttista ja hintaista. Myyjältä kysyttäessä mielipidettä, kallein on aina paras, työkaverini taas suositteli Canonia ja haukkui Nikonin pystyyn liian teknisyytensä takia! Itse olen Nikonin kannalla koska pidän kameroiden edelläkävijänä.
  Järkkärillä aattelin kuvailla maisemia jne.
  Uskoisin, että kamerasi toimii erinomaisesti vaikkakaan näillä ulkolämpötiloilla ei kestä kauaa (0-40) kondensio vesi voi haitata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kovalla pakkasella kamera ei ehkä oikein toimi, kuten ei älypuhelimetkaan kestä helposti kovaa pakkasta, tai muu elektroniikka. Olen ollut nyt ihan tyytyväinen tähän kameraan, tosin objektiiveja pitää ostaa lisää, lähikuvaukseen varsinkin.

   Poista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)