sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Vuosi vaihtui rytinällä, kuten aina. Itse olin niinkin tylsä, etten lähtenyt mihinkään, enkä tehnyt mitään. Väsytti ja oli antisosiaalinen olo. Nämä piirteet tunnistettuani päätin, etten edes yritä olla hyvää seuraa, vaan jäin kotiin lukemaan kirjaa ja kävin jo ennen puolta yötä nukkumaan. Joskus näinkin. :) Eipä haitannut yhtään seuraavana aamuna, kun H heräsi lyhyiden yöunien jälkeen töihin ja itse sain askarrella koko päivän kotona ilman krapulan häiventä.

Aloitin muutenkin taas terveellisemmän ajanjakson elämässäni. Olen antanut liian usein itselleni luvan herkutteluun, varsinkin sokerilakon jälkeen homma karkasi ihan näpeistä. Kesä meni tissutellessa siideriä ja sen kertoo muutama turha ylimääräinen kilo, jotka tarttuivat kesän aikana terassilla istuessa ja urheilun vähentyessä radikaalisti. Olin jo juhannuksena ihan kypsä väsähtäneeseen olemukseeni, mutten vain löytänyt tahdonvoimaa aloittaa taas skarppaaminen elämässä. Yhden riehakkaan viikonlopun jäljiltä, ennen uuden vuoden vaihtumista, päätin että tämä oli taas hetkeksi tässä. Öiset hikoilut saa nyt jäädä, useammaksi kuukaudeksi.
Aluksi ajattelin olla juhannukseen saakka tipattomalla, kuten olin pari vuotta sitten. Yhteensä puoli vuotta tipattomalla ja savuttomalla, ja sitten se pikkuhiljaa lähti taas lipsumaan normaaliin viikonloppubilettämiseen, jonka kautta löysin kesällä itseni istumasta omalta parvekkeeltani siideri kädessä, rööki huulessa ja ajattelin, ettei se voi tähän mennä. Jos en kuitenkaan ihan puoltavuotta ole, niin omiin synttäreihin saakka ainakin, jotka ovat toukokuun alussa. Silloin annan itselleni luvan lähteä ulos kavereiden kanssa, jos siltä tuntuu. :) En ole vuosiin juhlinut synttäreitäni, joten olisi ehkä ihan aihettakin välillä irroitella omilla syntymäpäivillä.
Viimeisen röökini vetäisin 28.12.2013 yöllä, baarissa. En ole vuosiin polttanut säännöllisesti, enkä tunne "niksoja", en tiedä miltä ne tuntuu, en ole koskaan kokenut. En polta työpäivien aikana, enkä arkisin muutenkaan, vaan vain silloin, jos olen juhlimassa. Eli kesällä tuli tupruteltua vähän enemmän, jonka tällä hetkellä huomaan hapenottokykyni heikkenemisellä. Tupakointi on siis ollut minulle vain satunnainen paha tapa, läträilyn ohella. Olisi kuitenkin suotavaa olla polttamatta yhtään, koska se on aivan turha ja typerä harrastus, eikä siitä edes tule (ainakaan itselleni) hyvää oloa, joten miksi jatkaa? :D

Oon aina tykännyt tästä kuvasta. Ensimmäisen kerran näin tämän muistaakseni 19-vuotiaana entisen poikaystäväni äidin ravintolan takahuoneen seinällä, julisteen muodossa. Olin kuvasta vakuuttunut, ja olen edelleen. :D

Olen kyllä nyt jo muutama kuukautta käynyt salilla säännöllisesti, mutta aerobista liikuntaa yritän tässä kovasti lisätä. Tällä viikolla olen tehnyt kaksi aerobista, vielä olisi yksi tehtävä, jotta olisi se "suositeltu" määrä, eli kolme aerobista. Olisin halunnut lähteä nyt viikonlopun aikana pelamaan sulkapalloa, mutta en tiedä ketään, joka haluaisi lähteä mukaan. Se on superhauskaa ja lisäksi ei edes huomaa liikkuvansa, koska se on niin kivaa. Juoksulenkillä kävin eilen, alkumatka oli hyvinkin kankea, keskimatka meni hyvin ja suhteellisen kevyesti, kun taas loppumatkasta alkoi ryydyttämään, vaikka en hölkännyt, kuin reilu puoli tuntia. 

Salilla olen tällä viikolla lihaskuntoa käynyt tekemässä vain yhtenä päivänä, tosin silloin tein sekä jalkoja, että selkää, koska tiesin, etten loppuviikosta kuitenkaan kerkeäisi koko kroppaa treenaamaan läpi, niin piti vähän soveltaa. Tältä viikolta jäikin sitten käsitreeni tekemättä, tosin tämä on eka kerta sitten kolmeen kuukauteen, kun jätän kädet tekemättä, että annettakoon anteeksi. Nyt kun asiasta mainitsin, muistin, että minullahan on käsipainoja täällä kotonakin, joilla voin ainakin osan liikkeistä treenata ihan kotoa käsin. Työpaikkani salillehan en viikonloppuisin, tai pyhillä pääse, joten joudun tekemään arkisin töiden jälkeen lihaskuntotreenit ja viikonloppuisin/myöskin arki-iltaisin aerobiset. Eli ihan helpoimman kautta en treenien kanssa pääse, kun salilla käyminenkin on niin rajattua. Lisäksi illalla duunipaikan hälyttimet menevät päälle, joten joudun suoraan töistä menemään salille, enkä voi lähteä sooloilemaan siinä välissä mitään.

Nyt menenkin tekemään noilla käsipainoilla käsitreeniä sen mitä pystyn. :) 
Yritän kirjoitella taas vähän useammin tässä jatkossa, kun on päässyt taas vähän turhan pitkiä taukoja tulemaan päivitysten välillä, pahoittelut siitä. :( Tiedostan kyllä oman aikaansaamattomuuteni sen osalla.

Hauskaa sunnuntaita kaikille! 

2 kommenttia:

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)