torstai 25. huhtikuuta 2013

Hiustenpidennykset ja värjäilykokeiluja

Eri hiustenpidennystekniikoita luettelen ja selvennän tämän postauksen lopulla!

Nyt sen päätin, varaan ajan kampaajalle. Soitan sinne heti huomenna. En jaksa näitä tasoittamattomia, sinne tänne hapsottavia kuivia latvoja ja 15sentin tyvikasvua. Jotain tälle täytyy nyt tehdä, vähintään pätkäistä kuivat latvat pois ja Ehkä olen jopa hurja ja uskallan antaa värjätä vaaleita raitoja jollain kevyellä hapetteella, tarkoitus ei ole polttaa loppujakin hiuksia pois päästä... Tai vaihtoehtoisesti vaaleanruskeita raitoja. Katsotaan nyt.

Ikävöin niin noita minun pitkiä vaaleita hiuksia...
Ja on muuten omat, ei pidennykset! :)
Kuva isäni mökiltä, Saimaan rannalta, juhannus 2011

Hiusten kasvattaminen on ärsyttävän hidasta ja työlästä. Nykyään on kaiken maailman hiustenpidennys tekniikoita, mutten jotenkin haluaisi pidennyksiä. Tai haluaisin, mutta ne ovat hirvittävän kalliita siihen nähden, miten usein niitä pitää käydä huollattamassa.
Minulla on ollut teippipidennykset pari kertaa, mutta ne teippien reunat ovat alkaneet (hyvästä teipistä huolimatta) hapsottamaan jossain vaiheessa ja koska omat hiukseni ovat niin ohuet, teipit näkyvät hiusten kasvettua erittäin helposti. Lisäksi pidän paljon hiuksia ylhäällä ponnarilla, joka teippien kanssa ei oikein onnistu. Olisi myöskin pitänyt tupeerata hiuksia vähän pöyhkeämmiksi joistakin kohtia, jotta teipit eivät varsinkaan ylhäällä sivuilla olisivat näkyneet, mutten koskaan jaksanut tupeerata yhtään hiussuortuvaa.

Kyllästyin blondiin ja värjäsin punaisen.
Kyllästyin punaiseen ja värjäsin ruskean. Kyllästyin ruskeaan ja värjäsin tummanruskean.
Jonka jälkeen kyllästyin siihen ja tein värinpoiston ja yli puolet hiuksista piti leikata pois.

Tämä tyyli näyttää hyvältä minulla, jos jaksan meikata.
Jos en jaksa, voin unohtaa ruskean tukan heti.
Ruskeat hiukset saavat kasvoni näyttämään vielä kalpeammilta, mitä ovatkaan.


Hiustenpidennyksistä

sinetti-ja teippipidennykset
Koska olen harvinaisen laiska hiusten laittaja ja haluan aina päästä helpoimmalla, ei teipit olleet minulle se oikea pidennystekniikka. Teippipidennykset ovat taas hellemmät omalle tukalle, kuin sinetit.

Olen harkinnut sinettipidennyksiä, mutta sinettipidennettyjä hiuksia ei voi uudelleenkäyttää, joka on pitkä miinus. Täytyy siis aina ostaa uudet pidennyshiukset, kun käy huollattamassa, eli noin 4kk välein.
Teipit voi käyttää muutaman kerran uudestaan, riippuen missä kunnossa ne ovat pysyneet huoltojen välissä.
Eli pidennyshiuksiakin joutuu ja täytyy hoitaa, selvittää takut ja käyttää hoitoaineita.

Itselläni huoltoväli olisi varmasti tiheämpi, kuin 4kk, koska hiukseni kasvavat yli sentin kuukaudessa. Keskivertohius kasvaa yhden senttimetrin kuussa.

kylmäkeratiinipidennys
Kylmäkeratiinipidennykset kiinnostavat tällä hetkellä eniten. Tai jos ei pidennystä, niin tuuhennus. Eli pituutta ei tulisi lisää, vaan vähän tuuheutta tukkaan (jota minulta valitettavasti omasta takaa ei löydy yhtään) mutta hyvin olen pärjännyt monia vuosia ilman minkään sortin pidennyksiä tai tuuhennoksia. Toki olisivathan ne ihanat...Näyttää niin freesiltä, kun kutrit on kunnossa. :)

Klipsipidennykset
Sitten on vielä ne klipsit, jotka voi jokainen ihan omin pikku kätösin pistää hiuksiinsa. Kuulemma toimii ja ei kuluta paljon omaa hiusta. Varteenotettava vaihtoehto siis nekin. Ne eivät tietenkään kestä mitään pesuja tai sellaisia, siis siten, että niitä pitäisi monia päiviä/viikkoja putkeen, vaan ne irroitetaan ja pistetään taas halutessaan uudestaan kiinni. Käy siis juhlakäyttöön, muttei sellaiselle, joka haluaisi pidennyksen olevan päässä 24/7. Vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, että ihan tumpelolle en näitä suosittelisi.

Meinasi ihan unohtua, että toki on vielä se letitystekniikka, jota itse vieroksun siksi, että uskon sen letin tuntuvan nukkuessa. Vaikka se letti onkin kapea ja kuulemma siihen tottuu nopeasti, en silti haluaisi ainakaan itselleni tällä tekniikalla pidennyksiä kiinni, vaikka yksi hellimmistä pidennystekniikoista varmasti onkin. En usko tämän kestävän kuukautta kauempaa, varsinkaan minulla, kun tosiaan kasvaa niin hyvää vauhtia toi hius.
Tämä tekniikka sopii ehkä parhaiten niille, joilla on oman hiuksen kasvu hitaampi, eikä halua vahingoittaa omaa hiustaan pidennyksillä.

Hiustenpidennykset ovat kyllä ehkä yksi turhamaisimmista jutuista, mutta ehkä myös yksi ulkonäköä eniten muuttavimmista tekijöistä. Hiukset ja iho ovat kuitenkin pääosassa ja ne näkyy lähes aina ja kaikkialla.
Siksi niistä kannattaa pitää huolta.

Kuka voisi väittää, etteivät nämä kutrit ole aivan kertakaikkisen upeat?

Kampaajaa odotellessa... :)

Mainittakoon vielä, että jokainen pidennystekniikka kuluttaa aina vähän omaa hiusta, vaikka miten hellävaraisena tekniikkaa markkinoitaisiin! Ihan kuten myös hiusten värjääminen ja hoitoaineen poisjättäminen, tai vaikka metalliosia sisältävien hiusponnareiden käyttö kuluttaa myös yhtä lailla.

Onko teillä tiedossa jotain hyvää pidennystekniikkaa, mistä en kirjoittanut tai haluaisit tietää?
Kysykää vapaasti, vastaan, jos vain suinkin osaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)