tiistai 24. kesäkuuta 2014

yrityksen perustamisesta

Morjesta!

Vitsi miten kiireisiä päiviä ollut. Yrityksen jutut on sotkenut aikatauluja, vaikka toiminta ei ole edes käynnistynyt kunnolla. Toiminimen perustamiseen liittyvistä jutuista lisää alempana.

Tässä vähän viime viikosta: 
Viikonloppuna oltiin Lappeenrannassa isäni mökillä. Mentiin Lappeenrantaan jo keskiviikkona ja lähdettiin kotiin takaisin vasta sunnuntaina. Suht' pitkä visiitti siis.


Sitten värjäiltiin tuossa joskus pari viikkoa sitten minun tukkaani, hieno eikö!? No ei siitä oikeasti mikään sininen tullut. Oma tukka taittaa aina keltaiseen voimakkaasti. Piti tämänkin blondauksen jälkeen taittaa sävyllä kylmempään päin, ettei jää keltainen tukka.

Nyt olen tässä viikon aikana jännittänyt starttiraha päätöstä ja TATTARARAAAA!!! SAIN SEN! Vitsi miten iloinen olin siitä päätöksestä! Kannattavuuslaskelman, liiketoimintasuunnitelman ja kustannuslaskelman tekeminen oli vaivansa väärti, vaikka välillä itkettikin. Lisäksi kun itse teki kaiken, niin nyt ymmärtää mistä mikäkin koostuu ja miten hinnoittelut ja verot menee.
Aion silti pienen harkinnan jälkeen etsiä itselleni kirjanpitäjän. 

Tänään sain käytyä tukuissa hakemassa tarvikkeita ja keskustelamassa Jane Iredale mineraalimeikkien ottamisesta liikkeeseen. Olen ollut töissä Jane Iredalen maahantuojalla, joten sarja on minulle entuudestaan tuttu, niin on helppo palata tutun sarjan pariin taas työskentelemään. 
Kävin myös pankissa avaamassa yritystilin ja sen jälkeen soitin vakuutuksista vakuutusyhtiöön. Lopuksi kävin Ikeasta ostelemassa jotain pyyhkeitä ym.härpäkettä. 

Eilen kävin tekemässä sopimuksen maksupäätteestä ja virheellisesti vasta eilen ilmoitin itseni kaupparekisteriin...se olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten, mutten tiennyt mitä ongelmia voikaan tulla eteen, jos siihen ei liity heti. Kaikki toiminimellä työskentelevät ja miksei muutkin yrittäjyyttä aloittavat pienenä vinkkinä: liittykää heti kaupparekisteriin, vaikka se ei pakollista (toiminimi yrittäjälle) olekaan. Maksupäätteen hommaaminen ja pankin kanssa asiointi hidasta ja osittain myös mahdotonta, jos yritystä ei ole kirjattu kaupparekisteriin. Esim. tänään en saanut pankissa tehtyä kaikkia juttuja valmiiksi, kun sitä kaupparekisteri ilmoitustani ei ole vielä kirjattu. Siinä kirjaamisessa menee n.20työpäivää nyt, kun Ytj:llä on kiireitä. Että sellaista. Nyt vain odotellaan.

Helpoimman kautta en ole (taaskaan) päässyt missään, mutta eihän elämän aina niin helppoa pidä ollakaan. Vastoinkäymiset antaa kivaa perspektiiviä asioille ja oppii arvostamaan niitä onnistumisia ihan eri tavalla, kun ei mene kaikki ihan ykkösellä läpi, vai mitä? ;D

Ollaan tyttöjen kanssa uudistamassa liikettä (Beauty Room) vähän uuden näköiseksi ja olen ottamassa liikkeeseen Jane Iredalen mineraalimeikkisarjan ja Dermalogican ihonhoitosarjan. Alan tekemään myös erikoiskasvohoitoja, joita Br:ssä ei ole ennen tehty. En malta odottaa! Vaikka tämä alku sählinki onkin osittain rankkaa ja välillä päätä kiristää, en silti haluaisi palata takaisin entiseen. En ainakaan vielä. Ensin täytyy yrittää. Katsotaan sitten vuoden päästä miten on lähtenyt käyntiin. ;)

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Ihan varmasti kiireisiä, mutta antoisia aikoja sulla nyt meneillään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä antoisampaa ollut henkisesti kuin se varasto työ, vaikka ei siinä sinänsä mitään vikaa ollut, mutta onhan tämä enemmän miun tää "oma juttu". :) Kiitti tsempeistä!

      Poista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)