torstai 15. toukokuuta 2014

Terveelliset tacot

Soijarouhe avocadotacot

(ohje sivun alareunassa)

Hyvää torstaita kaikille! Oon innostunut kokkailemaan enemmän kuin aikoihin ja sehän on varsin positiivista se! En siis joka päivä jaksa todellakaan kokkailla, mutta kuitenkin edes muutaman kerran viikossa. Yleensä teen (tai H tekee) isomman annoksen kerralla, niin riittää seuraavallekin päivälle, niin ei pidä olla joka päivä kokkailemassa.

Tein toissailtana tämmöistä vähän terveellisempää versiota tacoista, joita en ole muuten tehnyt vuosiin. Nämä tacot sisältävät paljon proteiinia ja hyviä rasvoja, että ovat ihan sallittua herkkua! Keksin päästä nuo mitä siihen sisälle voisi laittaa, että ei ole mikään gourmet ohje. Näitä ei kyllä jäänyt seuraavalle päivälle yhtään, niin hyviä olivat. :)
RAAKA-AINEET:

1 pienehkö sipuli
tummaa soijarouhetta
lihaliemikuutio
rouhittua mustapippuria
suolaa
cajunmaustetta
paprikamaustetta
chilimaustetta
1 avocado
sitruunamehua
salaattia
paprikaa
kevätsipulia
basilikaa


OHJE: 

Kiehauta vettä 3dl ja kaada se soijarouheiden päälle. Lisää joukkoon lihaliemikuutio ja anna nesteiden imeytyä soijarouheisiin. Kuutioi sipuli ja paista se rypsiöljyssä turvonneiden soijarouheiden kanssa. Katso ettei sipulit pala, mielummin vain kuullotat ne. Lisää soijarouheen sekaan mausteet. Itse maustoin mustapippurilla, suolalla, cajunmausteella, paprikamausteella ja chilimausteella.  Soijarouheen on tarkoitus jäädä tahnamaiseksi, ei liian kosteaksi, jotta se on helppo veitsellä levittää tacojen reunoille.

Purista sitruunamehua halkaistun ja kuutioidun avocadon päälle. Sitruuna antaa ihanan maukkaan vivahteen avocadolle, mutta sen voi hyvin jättää pois, jos ei tykkää sitruunasta.

Leikkaa paprika, kevätsipuli ja muut raaka-aineet ja revi salaatinlehdistä sopivan kokoisia paloja. Revi basilikasta kokonaisia lehtiä.

Levitä ensin soijarouhetahna tacon sisälle ja lastaa loput härpäkkeet sisälle. Salaatit kannattaa jättää viimeiseksi, tavallaan "tukkiimaan" tacojen suuaukko, jotta sitä olisi helpompi syödä. 


SAA NAUTTIA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)