sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Hampaiden laservaalennus

Löysin hyvän diilin Grouponilta ja ostin itselleni hampaiden laservaalennuksen Helsingissä sijaitsevalta Cityklinikalta, jossa kävin tiistaina. Vaalennutin hampaat klinikalla ensimmäistä kertaa elämässäni. Kotivaalennuksia olen pari kertaa kokeillut. Molemmilla kotivaalennus kerroilla olen ollut ihan ok tyytyväinen, tosin hampaani eivät ole koskaan olleet kovinkaan värjäytyneet, tai tummat, niin eivät ne koskaan ole voineet mitenkään himmeän radikaalisti vaaletakaan.

Halusin kuitenkin utealiaisuuttani käydä tässä laservaalennuksessa ja kokeilla onko se tehokkaampi, kuin kotivaalennukset.

Toimenpiteessä siis suojataan ikenet ensin jollain mönjällä, joka kovetetaan valolla minuutissa ikeniin. Sitten levitetään hampaiden pintaan vaalennusgeeli, joka aktivoidaan valolla (käsittääkseni uv-valo, mutta en kysellyt mikä valo se oli) ja annetaan vaikuttaa 15min, jonka jälkeen levitetään toinen vaalennusainekerros ja annetaan myös sen vaikuttaa 15min. Eli koko toimenpide kestää noin 40min, sisältäen kotihoito-ohjeet ja lyhyen infon itse toimenpiteestä, ennen sen alkua.

Hampaat ennen vaalennusta - Vielä naurattaa...

Epäilys heräsi, että entä jos se sattuu!?!

Ei hitto soikoon!

Äitiä tuli ikävä! 

Sain kuitenkin rauhotettua itseni ja olinkin makoilemassa hoitopedissä, ennen kuin huomasinkaan.
Myöhästyin klinikalta tapani mukaan tyylikkäästi 5min. Poukkoilin pitkin keskustaa ja lopulta soitin sinne ja vaadin ohjeet, kun iPhonen navigaattori ei löytänyt Stockmannia pidemmälle neuvomaan. Olin kuin mikäkin turisti, navigaattori päällä poukkoilin kadulta toiselle=Nolo=Minä.

Hiton edustava kuva!

Thadaa!! Kyllä se toimi, mutta kyllä myös vihloi pari kertaa niin p**********!
Ei mielestäni kuitenkaan mitään älyttömän radikaalia, ns "posliinin valkoisia hampaita" tullut, mutta koska toimenpide ei vaalenna hammasluuta, niin hoitaja osasi kertoa, että keltainen hammasluu kuultaa vaalean hampaan läpi, joka saattaa vaikuttaa lopputuloksen ulkonäköön.

Noi sivuhampaat, varsinkin alhaalla, on mielestäni saman sävyiset, kun ennen toimenpiteeseen menoakin, niistä se keltainen hammasluu paistaa selkeästi läpi. Ylähampaat edestä vaaleni mielestäni eniten, mutta 0,5-1 astetta voisin sanoa hampaiden vaalentuneen. Toimenpiteessä yleensä vaalenee hoitsun mukaan 2-4 astetta, riippuen hampaan tummumista. Itselläni kun ei kovin tummumia ollut, ei voinut mitään shokeeraavaa lopputulosta odottaakaan.

Hoitaja kertoi myös, että toimenpiteessä ei saa käydä, kun maksimissaan puolenvuoden välein.

Vihlontaa oli toimenpiteen aikana pari kertaa, niistä kohtia hampaita, joista kiilto on lähtenyt pois, eli alahampaista keskeltä (purin lapsena kynsiä) ja yläkulmahampaista,eli torahampaista, jotka ovat lohenneet kun muutuin vampyyrista ihmiseksi ollessani lapsi, ja niille ei voi tehdä mitään, paitsi rakentaa paikat niihin kärkiin, mutta nekin saattaisivat irrota pois, joten no can do.

Hampaita ei saa käydä vaalennuttamassa, jos hampaissa on reikiä, eikä vaalennus tehoa hammaskiveen. Siksi suositellaankin aina käymään hammastarkastuksessa, hammaskiven poistossa ja paikkauttamassa reiät, ennen kuin vastaavaan toimenpiteeseen menee, tai harkitsee menevänsä. Itse vähän kyllä oikaisin, kävin tasan vuosi sitten hammaslääkärissä poistattamassa hammaskivet ja otin tietoisen riskin mennessäni vaalennukseen, mutta minulla ei ole ollut hampaiden ulkopinnassa koskaan reikiä tai hammaskiveä, niin ajattelin ettei suurempaa tuhoa voi käydä, eikä onneksi käynyt.

1 kommentti:

  1. Hei. oletko ollut tyytyväinen valkaisuun ja kauan tulos säilyi? olen kuullut että valkaistut hampaat murtuvat helpommin

    VastaaPoista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)