torstai 10. heinäkuuta 2014

Runsaskuituinen gluteeniton leipä

Hyvä gluteeniton leipä aikuisempaan makuun


Olen joskus ennenkin kirjoitellut tänne arvosteluja ja omia mietteitäni gluteenittomista tuotteista. Nyt on taas pitkästä aikaa yhden arvostelun aika.

Minun miesystävälläni epäiltiin pari vuotta sitten gluteenin yliherkkyyttä, keliakiaa ja vaikka mitä. Kuitenkin kahvin juonnin lopettaminen rauhoitti lopulta vatsan, ja ihokaan ei enää ole niin paljon oireillut. Ruokavalioomme onkin taas kuulunut ihan normaali, gluteenia sisältävä leipä. 
Ilmeisesti kyse olikin siis cofeiinin yliherkkyydestä, jota tässä lähiaikoina ystävilläni on nyt tavattu useampaan otteeseenkin. Ei mikään harvinainen juttu siis! Mutta cofeiinin yliherkkyys sikseen, kerron siitä vaikka joskus toiste.

Siitä leivästä. Päätin pitkästä aikaa ostaa kaupasta jotain uutta gluteenitonta leipää ja käteeni sattui tämä pussi:

Vuohelan herkku - KuituskaItsellänihän on myös vatsan kanssa ongelmia - ruiskuidun yliherkkyys. Oma vatsani rauhoittui kun lopetin ruisleivän syönnin. Tässä siis oiva korvike ruisleivälle, jopa makunsa puolesta, vaikka ei täysin ruisleipää korvaakaan, mutta menettelee.

Tämä on hyvä, hapan, kuitupitoinen leipä esim.rapujuhliin saaristolaisleivän korvikkeeksi gluteenittomien ruokavalioon. Tähän päälle vähän lohitahnaa, tai raputahnaa ja vähän tilliä, mmm.... :P


Lohitahnan ja raputahnan puutteessa, vetäisin päälle perinteisesti juustoa, metukkaa ja kurkkua. Toimii se niinkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)