keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Treeneistä ja veronpalautusrahojen käyttökohteesta

Koska emme muutakaan tästä nykyisestä ihanasta asunnostamme mihinkään, niin ajattelimme pistää kaikki veronpalautusrahat uuden lattian hankintaan. Meillähän oli joku ruma laminaatti tämän vanhan parkettilattian päällä, kun muutimme tähän, revimme laminaatin pois ja olemme nyt eläneet tämän huonokuntoisen parketin kanssa, joka on kuitenkin toiminut nämä pari vuotta ihan hyvin, vaikka ei mikään kovin kaunis olekaan. Kulumia on joka puolella ja lakkakin joistakin kohtia kulunut pois niin, että puu paistaa läpi.

Tässä eräs malliapala, minkä viime viikolla tilasin ja parin päivän päästä posteljooni toikin sen meille. Ihastuin tähän niiiiiin paljon, mutta, sainkin kuulla myöhemmin (parin päivän päästä siis) että tätä erää lattiasta myydään siksi niin halvalla, kun siinä on oksia niin paljon. Onneksi ei jo keretty tilaamaan tätä koko asuntoon, jos oksakohdat olisivat alkaneet nyppiä, ei lattiaa tietenkään olisi saanut palautettua. Ja huonolla tuurilla olisimme huomanneet vasta yhden huoneen laitettua, että siinä on oksia enemmän kuin laki sallii...
Koska en halua mitään huonolaatuista jämälattiaa (vaikka tämä olisikin lähtenyt halvalla) aloimme katselemaam muista lattioita. Harmi vain, että hintakin on heti vähintään +20e/m2 kalliimpia, eli ei (taaskaan) päästä ihan halvalla... :D

Mallipalassa itsessään ei sitten ole oksan oksaa- ei tietenkään, jotta se saataisiin helpommin myytyä.
Onhan oksaton lattia aina siistimmän näköinen, kuin paljon oksia sisältävä. Tosin tämäkin on makuasia, mutta minun mielestäni näin.

Joistakin voi olla ehkä hullua pistää monta tonnia lattiaan, mutta jos siitä haluaa laadukkaan, helvetin hienon näköisen ja ei laminaatti/muovimattoa, niin halvalla ei vaan saa hyvää. Toi ensimmäinen lattiarakkauteni olikin liian hyvää ollakseen totta, sen hinta oli vain 40e/m2 (se on siis todella edullinen hinta parkettilattiasta!)
Etsinnät jatkuu. Tilasin viikonlopun aikana joitakin muitakin näytteitä ja sävyjä, katsotaan mitä sieltä tulee ja löydänkö jonkun uuden lattiarakkauden... :)

Maanantaina vetäisin omat spinningit kuntopyörällä duunipaikan salilla töiden päätteeksi. Soudin ensin 10min, jonka jälkeen poljin intervallia 25min ja sen jälkeen hakkasin vielä säkkiä pari min ja sitten poljin kotiin 20min. Ihan tehokas aerobinen siis. Join kotona illan aikana vielä yhteensä melkein litran vettä ja silti kun aamulla kävin vessassa, oli kusi ihan oranssia (teistä oli varmaan super kivaa kuulla tämä) mutta halusin vain kertoa tässä sen, että se veden juominen on todella tärkeää! Sitä harvoin tulee juotua tarpeeksi. Join eilen myös päivän aikana ennen salille menoa vettä ja luulin juoneeni tarpeeksi, mutta en näköjään sittenkään... Vettäkin pitäisi juoda jatkuvasti pikkaisen, ei kerralla paljon, kuten monet, ehkä suurin osa ihmisistä tekevät.
Töissä minulla onkin yleensä vesipullo/muki jossa on vettä ja pyrin juomaan muutama mukillista, tai vähintään puolen litran pullollisen töiden ohella vettä. Toki juon vettä myös ruokailun yhteydessä, vaikka siitä on puhuttu, että se sekoittaa ruoansulatusta jotenkin, jos ruokailun yhteydessä juo paljon, että pitäisi juoda mieluummin ennen ja jälkeen ruokailun. 

MC Red Sweat Face!

Eilisen ja toissaillan iltapalaa. :P 

Toi salaatti on yksinkertaista, mutta myös niin hyvää!
Tänäänkin piti tehdä tätä, mutta ei ollut nälkä koko iltana, kun en käynyt tänään treeneissä.
Tosin eiköhän se välipäivä treeneistä ole ihan tarpeen, kun ma tein sen todella rankan intervalli aerobisen ja eilen käsi-ja olkapäätreenin. Tänään vapaa, huomenna selkätreeni tai aerobinen, riippuu mikä fiilis. :) 
Jalkoja en ole viime-enkä tällä viikolla treenannut, koska polvet menivät niin kipeiksi, kun kyykkäsin liian syvään ja minulla on niin herkästi kipeytyvät polvet. :( Nyt siis ollut taukoa polvien rasituksesta. Olen kyllä käynyt viime perjantaina juoksemassa 40min, eikä polviin koskenut. Nyt voisin yrittää uskaltaa tällä viikolla taas kyykätä-mutta en todellakaan niin syvään kuin viimeeksi! ;) Perjantaille voisikin ottaa jalkatreenin, jos en sitä huomenna innostu tekemään.

Nyt menen kyllä yöpuulle, huomenna taas pitkä päivä edessä. :) Unia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)