maanantai 18. marraskuuta 2013

Syötkö tarpeeksi kasviksia?

Luin eilen Wikipediasta mielenkiintoisen artikkelin kasviksista. Kuinka moni tunnustaa syövänsä niitä liian vähän? Jos et tunnusta, mieti vielä kerran, syötkö oikeasti kasviksia, vihanneksia ja marjoja vähintään 400-800 grammaa päivässä, joka ikinen päivä? Jep, ei moni muukaan!

Itse lukeudun niihin, jotka yrittävät tietoisesti syödä tarvittavan määrän vihanneksia päivittäin, mutta välillä ne tuppaa jäämään välistä lähes kokonaan, varsinkin jos en hyödynnä työpaikan ruokalan antimia, jossa tulee luonnostaan täytettyä puolet lautasesta vihanneksilla. Kotona ei aina jaksa tehdä salaattia ja jos ei löydy höyrytettäviä vihanneksia pakastimesta, niin heikolta näyttää. 

Yritän yleensä olla tarkka ruoan laadusta ja vihreiden riittävästä määrästä, mutta voisin olla vieläkin tarkempi asian suhteen. Toki, syön pääasiassa kasvis-ja kalapainotteista ruokaa, että siinähän sitä kasvista saa hyvin myös huomaamattaan. :)

Suosittelen kaikille lukemaan tämän artikkelin, jossa kerrotaan lyhyesti, mutta kattavasti mm.kasvisten terveysvaikutuksista. Häkellyttävintä tekstissä oli, että riittävällä kasvisten-ja vihannesten saannilla voitaisiin vuosittain pelastaa 2,7miljoonaa henkeä. Aika järisyttävä määrä, eikö?

Ja muistakaa kaikki tuttu virsi: puoli kiloa päivässä! :)


2 kommenttia:

  1. Hyvä aihe ja täytyy myöntää että itsekin tulee varmaan syötyä tuo puoli kiloa vain ajoittain eli käytännössä silloin kun joko lounas tai päivällinen - joskus jopa molemmat - on salaatteja. Varmaan aika pitkälle pääsisi jos söisi kasviksia, marjoja ja hedelmiä joka aterialla jossain muodossa, niistä pienistäkin määristä kasvaisi sitten yhteen laskettuna ehkä se puoli kiloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, luulen että aihe on ikuisesti ajankohtainen. :D kyllä ihan pienelläkin lisäyksellä per ateria saattaa saada yhteensä sen puoli kiloa päivässä, jos vain muistaa aina kun mahdollista niitä lautaselle ottaa. Vinkki: kannattaa töihin ottaa välipalaksi valmiiksi pilkottuja vihanneksia,siten kahvitauolla voi leivän tai pullan sijasta napostella vaikka paprikaa,kurkkua,tai porkkanaa. :) ja sydän kiittää!

      Poista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)