keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Elämän top 3

Ai mitä oon puuhaillut? No ihan hitosti kaikkea. Aika menee kuin siivillä, eikä suoraan sanoen ole nyt ollut ensimmäisenä mielessä blogin kirjoittaminen. Tässä top kolmoseen ylettävät asiat tämän hektisessä hetkisessä elämässäni.

1. Oma yritys

Aloitin kesällä siellä Beauty Roomissa, Vantaalla, kuten teille täällä olen kertonutkin. Liike ei kuitenkaan ole minun oma ja vaikka toiminimellä töitä siellä teenkin, ei se tunnu samalta, kuin se, että saisi päättää yrityksen asioista itse. 
Olen ollut aina vahva luonteeltani ja jos päätän jotain, menen vaikka läpi harmaan kiven saadakseni sen, mitä haluan. Nyt tuntui, etten kuitenkaan voinut antaa täyttä panostani ja hyödyntää kaikkea osaamistani, jonka vuoksi ajattelin laajentaa yritystoimintaa entisestään. Tällä kertaa oman liikkeen muodossa.

Nyt olen vihdoin menossa kohti sitä, mistä olen aina haaveillut. Liikkeeni olisi tarkoitus avata ovensa joulukuussa, heti joulukuun alussa. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää, ennen kuin saan ovet avattua.

On ollut todella jännää suunnitella kaikki, mitä liikkeeseen on tulossa. Jännittävyyden lisäksi tämä on ollut tietenkin osittain myös todella rankkaa. Päivät ovat venyneet välillä 20 tuntisiksi. Väliin on niitä hetkiä, kun kaikki mahdollinen on jo tehty ja odotan vain, että muut tahot saavat hommansa pakettiin. Muilla tahoilla tarkoitan kotisivujen tekijöitä, nimenmuutosilmoitusta Ytj:aan yms. Kerron teille yrityksestäni sitten joskus myöhemmin lisää, kun olen saanut asioita vähän vielä eteenpäin.

2. Muutto

Toinen suuri muutos tämän hetkisessä elämässä on se, että saatiin asuntomme myytyä. Whippii! Muutto on tässä parin viikon sisällä/kuluttua. Olen jo alkanut pakkailemaan ja järjestelemään laatikoihin niitä juttuja, joita ei tarvitse tässä vuoden aikana käyttää. Liikkeeseen menevät asiat ja esineet olen pakannut omiin laatikoihinsa ja nyt oikeastaan tässä odotellaan, että pääsisi noita arkisia esineitä pakkailemaan, joita tulee käytettyä arjen askareissa jatkuvasti. 
Puhun siksi siitä, että mitä nyt seuraavan vuoden aikana tulee tarvitsemaan, koska talo/ mummonmökki johon muutetaan, tulee olla purettuna 28.1.2016. Kiva savotta siis!
Talon tilalle meidän on tarkoitus rakentaa Hannun serkun kanssa paritalo. Kaiken tämän olisi tarkoitus tapahtua siis reilun vuoden kuluttua, Vantaan Ylästössä.

3. Opiskelu

Lisäksi kolmas asia. Olen aina tykännyt opiskelusta, tai no, jos ei nyt niitä pahimpia teiniangstivuosia lasketa mukaan. Joskus vitsailinkin, että jos voittaisin lotossa, opiskelisin varmaan loppuelämäni. Tietenkään ihminen ei jaksa opiskella aiheita, jotka eivät itseään kiinnosta. Mutta itselläni tiedon jano on suuri niissä asioissa joita pidän kiinnostavina.

Tein ratkaisevan siirron ja hain opiskelemaan parturi-kampaajaksi tuossa pari päivää sitten. Tämä ei todellakaan ollut mikään hetken mielijohde, olen halunnut alalle jo kymmenen vuotta. 
Jos pääsen kouluun, olisi opiskeluiden tarkoitus alkaa tammikuussa 2015.
Hain aikuisopiskelulinjalle ihan siitä syystä, että siellä henkilökohtaisen opetussuunnitelman teko jokaiselle oppilaalle on mahdollista ja se myös toteutetaan kaikille. Joidenkin on mahdollista valmistua jo aiemmin, mitä itse opiskeluihin on laskettu keskimääräinen aika valmistua. Toiset voivat taas opiskella hitaammin, ihan miten omaan pirtaan sillä hetkellä sopii. Itse saan hyväksilukuja jo aiemmin käymistäni opiskeluista, joka mahdollistaa kenties vähän suunniteltua aiempaan valmistumiseen. Toisaalta, oman liikkeen pyörittäminen ja uuden ammatin opetteleminen siihen sivuun eivät varmasti ole mitään helpoimpia asioita yhdistää, varsinkaan kun vuonna 2016 on kaavailtu alkavan sen talonrakennusprojektin. Heh, heh ja vielä kerran heh. Mutta muistetaanpa tässä nyt eräs tosiasia: en ole vielä päässyt sinne kouluun, eikä se talon rakennus ole alkamassa vielä. Koulunkin voi aina pistää hetken paussille, jos tuntuu ettei omat henkiset resurssit enää jaksa. Itselleen saa ja pitääkin asettaa haasteita, mutta kaikkea ei ole tarkoitettu suoritettavan heti. Elämässä on kyllä aikaa toteuttaa itseään.

Nämä kaikki kuulostaa ehkä hiukan hullulta, varsinkin sellaisen ihmisen elämässä, jolla ei muutoksia elämässä paljon tapahdu, tai joka ei niitä juurikaan edes kaipaa.
Itse olen aina tykännyt mennä eteenpäin. Muuttaa paikkakunnalta toiselle. Tutustua uusiin ihmisiin. Opiskella uusia aloja. Laajentaa ja kehittää ammattitaitoani kauneudenhoidon saralla, kuten muutenkin elämässä. Toteuttaa omia unelmia ja haaveita, eikä vain tyytyä puhumaan niistä, että: "ehkä sitten joskus myöhemmin kun..." Tuleeko sitä "joskus myöhemmin - aikaa ihmisen elämässä edes eteen, jos ei itse päätä tehdä elämässään muutoksia ja vaikuttaa asioihin, joita ympärillään ja omassa elämässään tapahtuu? Tuskimpa. Tai en itse usko, että kukaan tulee ottamaan ihmistä kädestä kiinni ja ohjaa sitä tekemään asioita itsensä eteen. Ne täytyy jokaisen tehdä itse.

Olenko haukannut liian ison palan kakkua? Älä huoli. Nyt on kyse minun elämästä ja minun onnestani. Olen onnellinen. Elän tällä hetkellä aikaa, joka on jännittävää, inspiroivaa ja mukaansa tempaavaa. Kuten joku viisas on joskus sanonut: "Tulevaisuudesta ei kukaan tiedä. Eilinen on jo mennyttä, emmekä voi siihen enää palata. Tämä päivä on se, johon pystymme vaikuttamaan." Viittaan tällä siihen, että älä ole katkera ihmisille, jotka uskaltavat elää elämäänsä, rakentaa ja toteuttaa unelmiaan. Myös sinulla on mahdollisuus muuttaa elämäsi suunta, jos tuntuu että jostain kiristää. 
Este muutokselle olet vain sinä itse.

4 kommenttia:

  1. Huikeeta,tsemppiä juttuihin! Tuun tsiigaamaan liikkeen kuhan avaat. :-)
    T: Vellu

    VastaaPoista
  2. Olen niin ylpeä siusta, kun oikeasti teet elämässäsi isoja asioita, etkä vaan jossittele. Olet rakas! -S-

    VastaaPoista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)