torstai 10. huhtikuuta 2014

Helppo ja nopea piirakka

Omenapiirakka, tai mustikkapiirakka, ihan miten vain. Koska en osannut päättää kumman teen, tein molemmat. Koska rasva loppui kesken jouduin tekemään jaon keskelle peltiä, eli yhteen taikinaan kaksi makua. :) Lopputulos tulikin näyttämään sitten tältä:

Omena-kaneli / mustikkapiirakka





OHJE:

200g sulatettua voita tai margariinia
5dl maitoa
4dl sokeria
3tl leivinjauhetta
n.5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kaurahiutaleita
mustikoita ja omenoita maun mukaan


Pistä uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sulata voi/margariini.
Lisää sokerit maitoon. Sekoita leivinjauhot vehnäjauhoihin ja lisää maitoseokseen. Lisää viimeisenä taikinaan sulatettu voi. 
Ripottele taikinan päälle omenat/mustikat tms. Niitä ei tarvitse painaa taikinaan! 
Paista n. 40min


Paistamisen jälkeen ripoittelin omenoiden päälle kanelia ja koko piiraan päälle kevyesti sokeria. Koristeluun käy hyvin myös tomusokeri.

Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)