lauantai 6. joulukuuta 2014

yritys vihdoinkin valmis

Pikainen itsenäisyyspäivä visiitti blogin puolella, johon ei ole paljoa tullut päiviteltyä tässä lähiaikoina. Olen tosiaan saanut tämän viikon maanantaina jo avattua sen oman yrityksen ja siihen on mennyt ihan oikeasti kaikki aika, jota on ollut. Yöt olen miettinyt mitä seuraavana päivänä pitää tehdä ja aamusta iltaa painanut hommia ja puhelin koirassa käyttänyt koiratkin kusilenkillä, että jos joku soittaa, tai jos ja kun pitää hoitaa puhelimitse asioita.

Tässä yritykseni kotisivujen osoite:
www.kk-klinikka.fi 
käykää vilkaisemassa. Pientä viilaamista kotisivujen osalta on vielä, mutta pääasiassa ne on valmiit. :) Ja olen enemmän kuin tyytyväinen niiden toimivuuteen ja ulkoasuun!

Ottelen kuvia liikkeeltä tässä joku päivä. Ihan kaikki ei kuitenkaan ole valmista, vaikka otsikossa niin valehtelenkin. Esim haluamani pöytä käsihoitojen tekoon oli loppunut tavarantoimittajalta, ja aulan tila on niin korkea, ettei siihen ole sopivan pituisia verhoja myytävänä. Käyttäisin verhoa tilanjakajana, joten joudun ostamaan kangasta ja ompelemaan ne siihen - kunhan vain kerkeän!
Lisäksi kahdesta tilaamastani satulatuolista yksi tuli kuten piti ja toinen... Sain kaksi jalkaa, mutta en itse istuinosaa, eli satulaa. Jos joku haluaa siis vähän erilaisen kokemuksen, niin voi tulla istumaan pelkän varren päälle! 

Sain myös taloyhtiöltä luvan kiinnittää talon julkisivuun kyltin, jossa yritykseni nimi - kunhan se on hyvällä maulla suunniteltu ja taloyhtiön hyväksymä. Aiemmin minulle sanottiin, että en saa kiinnittää talon seinään mitään. Nyt joudun piirtämään luonnoksen, materiaalivalintoineen taloyhtiölle ja he joko hyväksyvät kylttiehdotukseni, tai sitten eivät.

Hirveästi kaikkea pientä säätöä. Enemmän, mitä olisi voinut ikinä edes kuvitella. Tilaamani kiinteä internet ei lähtenyt toimimaan ihan suunnitellun mukaan ja budjetti ylittyi roimasti, kun yllättäviä lisäkustannuksia tulikin enemmän, mitä olisin osannut kuvitella. Myös byrokratian rattaisiin olen joutunut perehtymään oletettua enemmän ja kaikkiin mahdollisiin lakisääteisiin, liiketilan valon voimakkuudesta työhuoneiden minimikorkeuteen lähtien. 

Yhden asian voin teille vannoa. Yrityksen perustaminen ei sovi ihan heikkohermoisille. Tai no, tietty riippuu millaisesta yrityksesä puhutaan. Jos teet töitä päätteellä kotonasi, sellaisen yrityksen paperityöt teet kädenkäänteessä, varmasti ilman sen suurempia budjetinylityksiä.
Jos taas olet perustamassa liiketilaa Helsinkiin, jossa työskentelee kenties itsesi lisäksi myös muita henkilöitä, jotka mahdollisesti vielä työskentelevät eri lakisääteiden alla, mitä oma alasi, voi yllättäviä menoja ja muita ongelmia ilmetä. 

Kaikesta paskasta kuitenkin voi rypeä ylös, jos vain on sinnikäs ja ei hermoile liikoja. Ottaa selvää asioista, on alusta lähtien mahdollisimman järjestelmällinen ja ottaa selvää kaikista mahdollisista lakisääteistä, ettei myöhemmin tule isompia ongelmia. 

Nyt kun liiketilani on pystyssä ja työt käynnistyneet, ei voi kun tehdä mahdollisimman hyvin kaiken ja rypeä vielä vähän aikaa, kunnes saa sitä omaa asiakaskuntaa ja sitä myöten päästä jopa ehkä joskus miinuksen puolelta plussalle. 
Sitä päivää odotellessa.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Ison duunin olet tehnyt ja paljon on edessä. Hattua nostan! Toivottavasti tulee paljon asiakkaita :)

    VastaaPoista

Asialliset kommentit julkaistaan, kiitos kommentistasi! :)